Geçen hafta 10 Temmuz Çarşamba günü Yeni Gündem programıma, Sosyal Güvenlik Uzmanı- İzmir Emekli ve Emekçiler Dernek başkanı Dilek Ete konuğum oldu.

Kendisini yaklaşık 12 yıl öncesinde, uzun yıllar görev yaptığım eski gazetemin televizyonuna davet etmiştim. İlk tanışmamız böyle olmuştu.

Sonrasında irtibatımız hiç kesilmedi.  

Şayet yanılmıyorsam o tarihlerde SGK konusunda ön planda yer alan üç kişiden biriydi ve uzmanlığını zirveye taşımanın büyük çabası içerisindeydi.   

Şimdilerde ise Sosyal Güvenlik Uzmanlığı’nın yanına farklı branşlardaki işleri de eklemişti.  

Yerel seçimler öncesinde bir organizasyonda karşılaştığımızda Memleket Partisi’nin İzmir Konak Belediye Başkan Adayı idi.

Siyasetteki ilginç hikayesini şöyle özetleyebilirim.

Lisede okurken çok saygı duyduğu bir öğretmeni telefonla arayarak,  (belediye başkanlarının açıklanacağı son gün) “İşin bitince Memleket Partisi’nin il binasına gidebilirsen çok memnun olurum” diyor. İş yerindeki konuğunu uğurladıktan sonra çıkıyor ve rica edilen adrese gidiyor.

O gün mutluluğu ve üzüntüyü aynı süreçte yaşıyor. Memleket Partisi Konak Belediye Başkan Adayı oluyor yaklaşık bir saat sonra da babasının ölüm haberini alarak Elazığ’a doğru yola çıkıyor.  

Elazığ’daki görevlerini tamamladıktan sonra İzmir’e döndüğünde Başkan adayı olarak çalışmalara başlıyor.

Seçimler tamamlandıktan sonra yeniden kendi mesleğine odaklanıyor.

Bu sürpriz siyasi gelişme için, “Son derece mutluyum. Bilmediğim pek çok olayı yaşadım. Onlarca insanla tanıştım. Ve en önemlisi müthiş bir tecrübe kazanmış oldum” diyor.

Bildiğim kadarıyla siyaset bulaşıcıdır. Şimdilik rafa kalkmış gibi gözüküyor ancak gelecekte neler olur şimdiden bilebilmek mümkün değil.

Bir süre önce karşılaştığımızda ise bu kez bir dernek başkanıydı.

İzmir Emekli ve Emekçiler Dernek Başkanı sıfatıyla yeni bir kulvarda yol alıyordu.

Bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim, EYT’nin en hızlı ve yoğun olduğu süreçlerde İzmir’de önemli görevler üstlenmişti. Yani, konunun yabancısı değildi aksine oldukça tecrübeliydi.

Tabii ki bu gelişmeler ve son görevi beni hiç şaşırtmadı.

Böylesi özellikleri bir arada yaşayan özel bir kadını yeniden programıma konuk aldım.

“Neden Dilek Ete?” diye soranlarınız veya düşünenleriniz olabilir.

Çünkü o evli bir ev kadını, müthiş bir mesleğin bilirkişisi, siyasetçi, çok önemli bir derneğin İzmir başkanı ve bir anne. Tüm bunları yaşayan ve yaşatan bir KADIN….

Diğer pek çok kadınımıza örnek olsun istedim.

Yolun açık, başarıların daim olsun, gönlü güzel arkadaşım…