Sanıldığının aksine gezegenler geri hareket etmez sadece hareketi yavaşlar ve biz buna retro diyoruz.

Yılda 3-4 kez Merkür Retrosu yaşarız hayatımızda bazı aksaklıkları getiren bu retro aslında kaçırdığımız fırsatlarında gelmesini tetikler. Kaçırdığımız şansları tekrar değerlendirebilir. Küs olduğumuz insanlarla barışabiliriz. Eski sevgililer de bu dönemde dönerler. Unutulmaması gereken bir şey var ki yarım kalan enerjiler tamamlanır dönenler bazen sınavları bitmediği içindir. Sizi daha da üzebilirler buna dikkat etmek gerekir.

4 Ağustosta durağan pozisyona girecek ve 6 Ağustosta retro başlamış olacak retroların başlangıçları ve bitiş zamanları etkileri çok daha yüksek olur bizi en çok etkileyen dönemi bu zamanlardır bunlara gölge zamanlar diyoruz. Gölge zamanlarda verdiğimiz sözlere çok dikkat etmeliyiz. İstemeden kırıcı sözcükler kullanabiliriz. Duyduğunuz herşeyi mutlaka retro dönemlerinde teyit ettirin iletişim kirliliği çok fazla olur bu dönemde. Ayrıca kazalar, elektronik aletlerin bozulması, haberleşme ağlarında aksaklıklar, iletişim teknoloji alanında aksaklıklar kopukluklar, balon haberlerde bu dönemde çok karşımıza çıkar. Retro zamanlarında yapmamız gerekenler bu alanlarda dikkat etmemiz gerekiyor. Gölge zamanları ise başladı bugünden itibaren özellikle 5 Ağustosa kadar dikkat.

Burçlara Etkileri ;

Koç Burcu ;  Tartışmalara dikkat özellikle de günlük rutin işlerinizde çalışma hayatınızda hobilerinizden kazandığınız paralarda aksaklıklara tartışmalara bu süreçte dikkat etmelisiniz. Öfke kontrolünüz olmayabilir.

Boğa Burcu ; Aile konuları ve ek kazançlarla ilgili aksaklıklar gerginliklere sebepsiz tartışmalara dikkat. Ev satmak ev almak için doğru zaman değil evraklarla ilgili sorunlar çıkabilir.

İkizler Burcu ; Tartışmalara çok açık olacaksınız bu dönem ve sonu belli olmayan sebepsiz durumlar yaşayabilirsiniz. İletişimsel çok fazla etki alıyorsunuz. Yalan haberlere mağruz kalabilirsiniz. En çok dikkat etmesi gereken burçlardan biri sizsiniz.

Yengeç Burcu ; Para konularında gecikmeler aksaklıklar yaşanabilir bu konu yüzünden ailenizle tartışmalar çıkabilir. Dolandırılmaya açık bir dönemdesiniz. Güvenmediğiniz sitelerden alışveriş yapmamaya özen göstermelisiniz.

Aslan Burcu ; Söylediğiniz sözlere çok dikkat etmeniz gereken bir dönem sevgili aslanlar. Kibirli konuşmalar yapmaya açıksınız ve bunun sonucunda da tartışmalar çıkabilir. Maddi konularda da dikkatli olmanız gereken bir retro dönemi sizi bekliyor.

Başak Burcu ; Özellikle ilişkilerinizi eleştirmemeye dikkat edin. Karşınızdakini istemeden de olsa ağır eleştiri kırıcı konuşmalar yapabilirsiniz. Bunun sonucu da iki tarafta üzülebilir. Geçmişten gelen insanlardan haber alabilirsiniz.

Terazi Burcu ; Oldukça stresli ve gerginsiniz aynı zamanda da sosyal çevrenizden eleştiri alabilir bu konuda tartışmalara sebebiyet verebilir. Toplum önünde yaptığınız konuşmalara çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Kendinizi savunmaya çalıştıkça karşı tarafı daha da kırabilirsiniz.

Akrep Burcu ; Kariyer alanında sizi oldukça yoracak bir retro. Tartışmalardan uzak durmalısınız. Öfke kontrolünüz olmayabilir. Toplum önünde yaptığınız konuşmalara çok dikkat etmelisiniz farklı şekillerde başkalarına yansıtılabilir.

Yay Burcu ; Dolduruşa gelmeye çok müsait bir dönemdesiniz. Kontrollü gitmekte fayda var. Arkadanızdan konuşulanlar kulağınıza gelebilir. Siz yolunuza ve yolculuğuza devam edin.

Oğlak Burcu ; Para ve parayla bağlantılı işlerle ilgili krizler olabilir. Herkes üstünüze geliyor gibi hissedebilirsiniz. Bu da sizi strese sokabilir. Patlamalar yaşayabilirsiniz. Sakin olmaya çalışmalısınız. Haklıyken haksız durumuna düşebilirsiniz.

Kova Burcu ; Etkilere büyük tepkiler verebilirsiniz. Artık eskisi kadar tahammülünüz kalmadığını hissedebilirsiniz. Susmaktan vazgeçtiğiniz bir dönemdesiniz. Sebepsiz tartışmalara çok açıksınız. Özellikle ikili ilişkilerde.

Balık Burcu ; Çalışma hayatınızda ve evliliğinizde balon haberler gecikmeler, aksaklıklar ve sizinle alakası bile olmayan konularda tartışmalar yaşanabilir. Evcil hayvanınız varsa sağlık problemleri olabilir.