Arkadaş ne tırşikçi çokmuş bu ülkede! İnanın ki umduğumdan da fazla çıktı! İki gündür telefonum susmadı.

Kürtçe bir kelime olduğunu söyleyen, anlamsal ifadenin Kürtçe’den tezahür ettiğini ve Kürtleri bağlamış olabileceğini söyleyip utanmadan pişkin pişkin sosyete tırşikçiliği yapanların itirazı mı dersiniz, Türkçe’de çok kullanılmayan bu kelimenin Anadolu’da çokça kullanıldığını mı söyleyen mi? Hele hele pişkin tırşikçilerin özellikle tırşikolojinin bilim dalı olarak ülkemizde ders olarak okutulmasını dileyen uzman siyasetçileri mi dersiniz. Kadrolu siyasi partilerin elemanı olarak genel merkez koridorlarından başka sokak bilmez ama belediye başkan adayı olacak kadar arsız hak hırsızı tırşikçiler mi dersiniz. vs vs.

Hele hele tescilli tırşikçiler ile patent enstitüsü tarafından markaları tescillenmemiş olduğunu düşünüp “biz ne yapsak yanımıza kar kalıyor” diye düşünenler mi dersiniz. Hiç gerek yok halk ve etrafınızdaki diğer tırşikçiler zaten sizi tescillediler bile haberiniz yok! Abi ne kadar çok demi, yazıyorum yazıyorum bitmiyor. O kadar çok aklıma değişik tırşikçi türleri geliyor ki! Ahhaha

Şimdi bahsetmediğim büyük tırşikçiler var. Özelikle çok büyük olanlar bunlar devletler, devlet başkanları, bakanlar, siyasi partilerin üst ve en üst düzey yöneticileri,  büyük kamu kurum yöneticisi pozisyonundakiler vs … Bu bahse konu tırşikçiler dünya genelinde bir illet haline gelmişler. Cemaat, tarikat, inanç tırşikilerini de saymadan geçmeyelim. Bunların ki özel bir yazılımla anlatılacak yapay zekanın bile baş edemeyeceği türden tırşikçilikler say say bitmiyor. 

Nuh tufanından önce dünya o kadar çok tırşikçiye mahal olmuş ki, Allah (cc) bile bunlardan bıkmış tufanı tasarlamış.  Düzelmiş mi düzelmemiş. Nuh tufanı filminden gördüğümüz bir tırşikçi yine o Nuh’un gemisine binmiş ve dünyayı yine tırşikçilerden ibaret bir yaşam küresi olmasını sağlamış.

Peki sormuşlar bir gün tırşikçilere, “Ya yaratıldığınız gibi gerçeğe gerçek, doğruya doğru namuslu haysiyetli, insan gibi insan kalsanız ne kaybedersiniz?” diye. Yanındakini göstermiş, “Bak demiş ben insan kalsam bu kalmıyor bu kalsa diğeri kalmıyor. Sonuç olarak herkes tırşikçilikle bir yere geliyor ve yaşıyorsa ben neden insan kalayım, aç mı kalayım?” demiş.  Sınama dünyasında yaşıyoruz.

Bize bir akıl üretelim diye bir beyin verilmiş. Neden insanlık namına kullanmıyoruz. Tırşikçi ordan çıkmış “Be hayran, yaradan, şeytanı neden yok etmedi? Ha sen onu bana söyle ki bende insan kalayım” demiş.  Bu kadar cemaat, tarikat, hoca savaştan, katliamdan bademlemeden  ve cennetteki hurilerden bahsedip başka bir şeyden bahsetmiyorsa, insanoğlunun gelişiminden değil de iyi yaşamasından üretmesinden kalkınmasından bahsetmeyip, insan katliamlarını savunuyorsa, şeytan efendinin dünyada halen tırşikçilere sahip çıkıp yol gösterdiği bariz anlaşılmış oluyor demektir.  İzmir’in tırşikçilerine mikro ölçekle gireceğiz. İsterse okurlarım anlatırız!

Ya aklıma gelmişken bu eski İZBETON Genel Müdürü Avukat Heval Savaş Kaya’yı göreniniz var mı? Bir soru ; Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olmasa, ilk seçimde CHP; Özgür Özel başkanlığında, gölge başkan Veli Ağbaba ve başkan yaveri Ali Mahir Başarır ile baraj altında kalır mı, kalmaz mı? Bu soruda Tırşikçiler cevap hakkına sahip değildir.