Bugünlerde sessiz sedasız bir başarı hikayesi kutlanıyor.

Benim de mütevelli heyet üyesi olduğum  İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı 1988 yılında kurulmuş, geçtiğimiz dönemlerde vakıflar genel müdürlüğü tarafından yılın en iyi çalışan vakfı ve  Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Atatürk Onur Ödülü’nü almış bir vakıf...

Hayırseverlerin desteğiyle hızla büyüyen vakfımız ilkokul binaları, İTO vakfı Süleyman Taştekin meslek lisesi, ve açtığı meslek kursları ile eğitime verdiği desteğin taçlanması 2001 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina'nın büyük desteği ile şimdiki Balçova kampüsünde kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi ile olmuştur.

Ege'nin ilk Vakıf Üniversitesi olma özelliği ile 8 fakülte,2 yüksek okul, 3 meslek yüksekokulu ve lisansüstü eğitim enstitüsü ile başarı çıtasını en üst seviyelere çıkarmaya devam ediyor.

 23 yıllık yolculuğunda özellikle son yıllarda oluşturduğu bu başarı hikayesi üniversiteyi İzmir'in, Ege'nin gururu yapmıştır.

 Doluluk oranında elde ettiği %99,48 genel doluluk, YKS sonuçlarına göre ön lisansta %100, lisansta %99,26 doluluk oranını yakalayarak Türkiye'nin en çok tercih edilen Vakıf Üniversitesi arasında yer aldı. Özellikle dünya genelinde önemli değerlendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından açıklanan 2024 üniversite etki sıralamasında 125 ülkeden 2152 üniversitenin bulunduğu listede İzmir Ekonomi Üniversitesi nitelikli eğitim kategorisinde 101- 200 aralığında gösterilmesi son yıllarda üniversitemizin geldiği noktayı çok iyi işaret ediyor.

Dünya genelinde birçok bilimsel çalışmaya imza atan hocalarımızın bilimsel yayınlarına atıfta bulunma sayısı rekor ölçeğinde olan üniversitemizin bu başarı hikayesinin finali ise İzmir ekonomi üniversitesi Güzelbahçe kampüsü ile oluyor.

 İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın İzmir'imize dünya çapında çevreci ve son teknolojiye sahip modern bir yerleşke kazandırma hayali gerçek oluyor.

 Türkiye genelinde 52 proje arasından titizlikle yapılan bir inceleme sonucundaki proje yarışmasında 1. olan projenin startı verildi ve geçtiğimiz ay temeli atıldı.

 Yenilebilir kaynaklardan elektrik üretme, yerleşke içi karbon emisyonsuz araçlar ile ulaşımın yapıldığı, atık yönetiminin etkin modern bir şekilde sağlandığı, sosyal ve spor alanları ile her tür imkanı öğrenciye sunan ve 3 yılda tamamlanacak proje tamamlandığında İzmir'in, Türkiye'nin gurur abidesi olacak bu kampüs ile İzmir ekonomisi üniversitesi dünyada ilk 500 üniversite hedefine ulaşmada büyük bir yol alacağına inanıyorum.

Peki tüm bunların mimarı kim; öncelikle vakfın kurucu başkanlığını yapan rahmetli Tekin Çullu ve kurucu üyelerini ve bu süreçte Vakıf yönetimlerinde yer alan değerli mütevelli heyet üyelerini saygıyla anıp teşekkür ederken en büyük teşekkürü İzmir Ticaret Odası ve İZTO Eğitim Sağlık Vakfı Başkanı ve  İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener'e yapmak lazım.

 Seçildiği ilk günden kucaklayıcı tavrı, liderlik vasıfları, vizyoner bakışı ve iyi bir orkestra şefi edasıyla odayı ve vakfı o kadar iyi yönetti ki, 2 dönem ısrarla yapılan İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı teklifini tüm ısrarlara rağmen elinin tersiyle itip İzmir ekonomi üniversitesini Türkiye'nin gururunu yapma hedefine ulaştı. Bu yolculukta Mahmut başkanın yanında dimdik duran odamız yönetim kuruluna ,üniversitemizin değerli rektörü profesör doktor Yusuf Hakan Abacıoğlu'na, üniversitemizin mütevelli heyet üyelerine, değerli başkanı hiç yalnız bırakmayan İzmir ticaret odası meclis başkanı Selami Özpoyraz'a, meclis üyelerimize  ve İzmir ticaret odası, İZTO Vakfı ve üniversitemiz çalışanlarına bu başarı hikayesinde büyük emekleri  olduğu için teşekkür ediyorum.