Şu an gündemden düştü ama ben bilerek şimdi yazıyorum. Çünkü olayın sıcağı ile yazınca her kafadan çıkan ses sağlıklı bir yorum yapmayı engelliyor.

Öncelikle konu başlığına gelelim. Sokak hayvanları:  sokakta yaşayan hayvanların genel adı. Burada garip olan sokak hayvanı diye nitelendirip sonra onların sokakta ne işi var diyoruz. Sonra bununla da yetinmeyip bunları sokaklardan alalım diyoruz.

Zaten sokaklar onların yaşam alanı yani burada yaşamaları yanlış değil ki. Yanlış olan bizim bunu kabul etmiyor olmamız. Gerekçemiz de hazır saldırıyorlar. Birincisi asla bunu sebepsiz yapmıyorlar. Kendilerine kötü davranılan ya da uzun süre aç susuz kalan hayvanlar bu tepkiyi veriyor . Bir de kuduz gibi sağlık sorunu olan hayvanlarda bu tip davranışlara rastlanıyor.  Belki bir ihtimal de aralarında bir kaç tane saldırgan karaktere sahip olanlar da vardır. İnsanlar arasında daha fazla var saldırgan tipler. Hiç duydunuz mu bunları bir yere kapatalım artık sokakta gezmesinler diyen. Demek ki sorun sokakta olmaları değil. Önce bunu tespit etmek sonra bu konuya bir çözüm aramak gerekir.

Bir de bu konuda Avrupa’da hiç sokak hayvanı yok diyerek kendilerince güçlü örnek verenler var. Ben de buradan onlara soruyorum Avrupa da olan her olumlu şey bizde var da bir tek sokak hayvanı konusu mu kaldı acaba?  

Onları aç ve susuz bırakmazsak inanın böyle bir sorun gündemimizden anında çıkar. Biz de onlar da sokakları paylaşarak mutlu yaşarız.