Bugün siyasette vefa diye bir şey söz konusu olacaksa bunun tek adresi siyaset kurumunun seviyesinin yükseltilmesi olmalıdır.

Çünkü siyasette vefa siyasete vefa anlamına gelmemektedir... CHP genel başkanımız Özgür Özel in 18 şubat'taki aday tanıtım toplantısında aynen söylediği cümleler;

Zaman zaman siyasette vefa tartışmaları oluyor, kendimizden önceki genel başkanlarımıza büyük bir vefa duyuyoruz. Bir partinin önceki genel başkanlarına vefa göstermek, onlardan alınan emaneti de partiyi iktidar yapmakla olur..

 Bu gerçekten alkışlanacak bir cümle.

 Kaldı ki, ve kabul edelim ki, son yerel seçimlerde başarı hikayesinin yaratılmasında en büyük paylardan biri de sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilmik gibi işlediği bize oy vermeyen kesimden oy alma stratejilerinin eseridir..

 Önceki genel başkanımızın İzmir ziyareti halk nezdinde , örgüt nezdinde çok büyük ilgi görmüş, bazı geçmiş milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ve mevcut bazı milletvekillerimizin de katılımı ile o vefa coşku ile gösterilmiş idi ..

Ama, maalesef ve maalesef ki, o gün orada esas olması gereken, değişim diye ,genç diye, kadın diye ,belediye başkanlığı koltuğuna oturtulan başkanlardan hiçbiri yoktu

HHH

Kurultay da kazanan o olsaydı onun gözüne girip aday ben olayım diye kapısında kuyruk olunacağı,araya elçi sokulacağí ,13 yıl genel başkanlık yapmış olan bir genel başkan o vefayı hak etmiyor muydu?

 Siyaset sahnesinde kimler geldi, kimler geçti..

 Ama  bilelim ki siyasette ana duruş VEFA dır..

 Değişim de desek ,genç de olsak ,kadın da olsak oturduğumuz koltuklarda hiç unutmamamız gereken VEFA dır..