Yunan maskeli İngiliz emperyalizmine ilk kurşun İzmir’de sıkılmış, toprak verilmez, kan dökülerek alınır sözü ruhunu bulmuştu.

Şimdi de Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren ABD, tasmasını tuttuğu siyonist İsrail eliyle 7 Ekim’den bu yana Filistinli’lere  dünyanın gözü önünde, fütursuzca soykırım uyguluyor.

300 günü aşkın süredir 40 bini aşkın çocuklar, kadınlar öldürülüyor.

Sabah namazını okulda kılan masumlar katlediliyor.

İnsanlar yerlerinden ediliyor, aç bırakılıyor, tecavüz ediliyor.

Açık yazayım tüm bunlar olurken Bosna’da can çekişmiş uluslararası hukuk, Filistin’de ölmüştür.

Daha İsrail’e ateşkes çağrısı yapmayan bir Birleşmiş Milletler, kararlarının hiçbirinin uygulanmadığı bir Uluslararası Adalet Divanı var karşımızda, tekrar ediyorum ölen masumlar değildir, bizatihi insanlığın kendisi ve uluslararası hukuktur.

Gerçekten de bireysel olarak elimizden geleni yapmaya çalışırken, sesimiz duyan var mı?

Artık diplomasiyle sonuç alınamayacak diye düşünürken sembolik de olsa ilk kurşun yine İzmir’den atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında Tel Aviv ile İzmir’in kardeş şehir protokolünün iptali sembolik olarak çok değerlidir, çok anlamlıdır.

Bir umut ışığı olur mu diye düşünmeden edemedim.

Çünkü İzmir’de bir grup insan, ayrılmanın değil buluşmanın, farklılaşmanın değil bütünleşmenin, dağılmanın değil kucaklaşmanın fitilini ateşlediler belki de…

Bu nedenle bu umut ışığının yakılmasında siyaset üstü onurlu duruşuyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a tüm kalbimle teşekkür ediyorum.

Aynı şekilde Ak Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’yı bu konuyu dile getirdiği, yine siyaset üstü bir tavırla ve dialog kanallarını açık tutarak sonuç alınmasını sağladığı, MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’i verdiği sonsuz desteği için kutluyorum.

Velhasılı katillerin, eli kanlıların bizim kardeşimiz olmadığını, kardeşlerimizin masumlar, mazlumlar olduğunu oybirliği ile dünyaya ilan eden tüm meclis üyelerimizi tek tek tebrik ediyorum.

Umut ediyorum bu karar Gazze halkı için İzmir’den atılan “ilk kurşun” olur!