Bir olay bir kişinin başına geldiğinde bu konuya dikkat çekilir ve ikincisi gelmez. Geçen hafta anlattığım dolandırıcılık mevzusu bu hafta yinelendi, deneyimli olduğum için param gitmedi ama eminim ki giden biri olmuştur.

Facebook’ta dört ev aleti koymuşlar acil satılık. Mazeret bile değiştirmemiş adam kardeşimin özel durumu nedeniyle demiş. İlanı görünce girdim benzer mi diye. “Malı istiyorsanız kaparo gönderin” dedi elden alacağım deyince yine kaparo istedi. Her yerde yazdım savcılığa başvurdum. O kadar korkuları yok ki devam ediyorlar. “Bunu da duyurup gözünüzü dört açın” dedim ve yattım.

Sabah kalktığımda bu sefer kredi kartımdan 480 TL çekilmiş akşam 21.00’de yattım olay gece 23.30’da olmuş. Bankayı aradım “Daha çekmemişler yarın arayın itiraz edelim” dediler. “Daha iyi şimdiden haber veriyorum” dedim. O iş öyle olmuyormuş. Önce çalacaklar sonra itiraz edeceğiz. Sinirlendim tüm kartları iptal ettim.

Hayat şartları herkesi bu kadar zorlarken bu konular daha sıkı ele alınmalı daha fazla tedbir alınmalı vatandaşın lehine. Her gün yarın ‘ Kim dolandıracak bizi ‘ diye mi bekleyeceğiz. Yaralanmamış kimse yok hanelerde. Kanser girmeyen ve dolandırılmayan ev sayısı çok az.

Hızla sonsuz bir cehenneme çekiliyor gibiyiz. Bağımlılıklar, vatan sevgisini umursamayanlar, mülteciler, pahalılık, ilaçların bulunmaması.

 Güvenin azalması hayvanlara ve kadına şiddet almış başını giderken her şeyi bir süre sonra normalleştiren bizler de yakınıyoruz. İşin kötüsü de birbirimize saldırıyoruz en çok birlik ve beraberlik hoş görü gerektiği anlarda. Çocuklarımıza sevgi barış ve hoşgörü aşılamak yerine bencillik ve nefret aşılarsak bunlar yine bize dönecektir.

Cumhuriyetten, medeniyetten, çağdaşlıktan, Türk olmaktan ve elle vermekten başka çaremiz yok. Sevgi ve merhametin olmadığı yerde özgürlük Cumhuriyet ve hoşgörü de olmaz. Birbirinizi ikaz edin yemek resimleri paylaşacağınıza kötü malları, dolandırıcıları afişe edin edin ki yeni yollar aramasınlar ya da yakalanması için gerekli ortak çalışmaları yapıp polise bildirelim. Kaçış yolları kapansın yasal önlemleri. Bizi sevgi ve beraberlik kurtaracak. Bunun öncüsü de kadınlar olacak. Cumhuriyet’in göstergesi oldukları gibi. Çevreyi kirletenleri uyarın yayınlayın, kadınların dövülmesine karşı çıkın insanları yatıştırın. ‘Siz bana ne’ derseniz sıra size geldiğinde de başkaları der ‘Bana ne” diye.

Kalın sağlıcakla...