Son yerel seçimlerde CHP, Genel Başkanı Özgür Özel’in deyimiyle, “Yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz etti” ve yüzde 37 ile 40 yıl sonra birinci parti oldu.

Özgür Özel, Genel Başkan olarak girdiği ilk seçimde bu başarıyı yakaladı.

Anketlere göre CHP hala birinci parti konumunda.

Parti yükselişte, ekonomi ise iktidarın belini büküyor. CHP Genel Başkanı, “Geçim yoksa seçim olur” sloganıyla meydanları dolduruyor.

Ancak ne gariptir ki, partinin bu yükselişi, herkesin yüzünü güldürmemiş gibi görünüyor. Bazı çevreler yeni bir genel başkan arayışına girmiş durumda. CHP’nin yüzde 25 barajını aşması, bazılarını rahatsız etmiş olmalı ki, böylesine bir arayış içerisindeler.

Peki CHP, bu yüzde 25’lik cam tavanı nasıl yıktı, biliyor musunuz?
Tüm CHP’lilerin oyunu alarak!

Dha önce CHP’liler kendi partisine oy vermiyor muydu?

Evet, vermiyordu.

Vermeyen bu ku kitle kimlerden mi oluşuyor?

İl ve ilçe kongrelerinde kaybedenler, aday gösterilmeyen milletvekilleri, belediye başkanları ve onların çıkar çevreleri.

Bu gruplar, güya "hayatımızı adadık" dedikleri partilerine oy vermek bir yana, partinin oy kaybetmesi için ellerinden geleni yaparlar. Parti büyümesi ve oyların artması, onların umurunda değildir.

Onlar için asıl önemli olan, kendi çıkarlarının olduğu bir yönetimi desteklemek. İl veya ilçe kongrelerinden sonra kaybedenlerin, “Demokratik bir seçim oldu. Kazanan arkadaşımızın arkasındayız…” demelerine aldanmayın. Ben, seçimde kaybedenlerin, kazanana destek olduğunu hiç görmedim.

İşte tam da bu noktada Özgür Özel, büyük bir başarıya imza attı.
Parti içindeki bu bölünmüşlüğü ilk kez bir araya getirdi.

Özel’le sağlanan bu birliktelik, seçmene de yansıdı ve CHP, yüzde 37 oy oranıyla birinci parti oldu. Ancak, ülkemizde hiçbir başarı cezasız kalmaz!

Özel’in bu başarısının bedelini ödetmek isteyenler çoktan harekete geçti.

Parti içindeki “Küçük olsun, benim olsun” zihniyetindeki grup yine iş başında.

CHP içindeki bu grubun tek derdi, yerelde bazı belediyeleri elde tutmak ve partiyi yine yüzde 20’li oranlarda tutmaktır. Çünkü iktidar olup ülke yönetmek onların derdi değil.

Özgür Özel’in iktidar yürüyüşü onları rahatsız ediyor. Genel başkanlık için heveslendirilenlere tavsiyem, “gaza gelmeyin!” CHP, seçimlere “Geçim yoksa seçim olur” diyerek büyük bir ivme yakalayan, sesini duyuran Özgür Özel başkanlığında girecek. Demedi demeyin…

GÜNÜN SÖZÜ

CHP parti içindeki muhalefeti, iktidara karşı yapsa  seçim kaybetmez