Popüler sosyal medya platformu Instagram'ın ardından, 15 milyon kullanıcısı olan çevrimiçi oyun platformu Roblox da dün akşam itibarıyla erişime kapatıldı.

Instagram’ın kapatılmasına ne kadar karşıysam, Roblox’un erişime kapatılmasının o kadar yanındayım. Bu platformun çocuklarımız için oluşturduğu tehlike göz ardı edilemez.

Benim de 7, 5 ve 1.5 yaşlarında üç torunum var. Dün akşam bu konuyu çocuklarımla konuştuk ve söyledikleri şu oldu: “Baba, bu kararı destekliyoruz. Çocuklar için son derece tehlikeliydi. Biz zaten evde yasaklamıştık bu Roblox’u.”

Küçücük çocukların kolayca girebildiği bu oyun platformunda cinsellik, şiddet, istismar her şey var.

Dünya nereye gidiyor?

Dün Türk boksörü kızımız, Paris Olimpiyatları’nda "cinsel yönden kadın mı erkek mi olduğu tartışılan, son raporlarla yarı erkek olduğu kabul edilen" bir boksörle dövüştü. Maçın sonucu çok önemli değil, önemli olan Paris Olimpiyatları’nın açılışındaki LGBT gösterilerinin bu gidişin işareti olması.

Çocuklarımızı korumalıyız. Roblox’un erişime kapatılmasını bu yüzden çok olumlu buluyorum.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konuda yaptığı açıklamada, "Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir" dedi.

Çok da doğru söyledi.

Altına imzamı atıyorum.

Bakan Tunç’un şu sözlerini de dikkatle okuyun.

 "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir."

Bu karar, çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve gelişmeleri için atılmış önemli bir adımdır.

Teknolojinin ve internetin hızla yayıldığı günümüzde, çocuklarımızı korumak için alınan bu tür önlemler son derece değerlidir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenliği için daha fazla adım atılması gerekmektedir.

GÜNÜN SÖZÜ

 Roblox’un erişime kapatılması,  cesur ve doğru bir adımdır.