CHP’li belediyelerin üzerindeki haciz korkusu gün geçtikçe büyüyor.

Mersin, Samsun Atakum, İzmir Foça ve son olarak Antalya Döşemealtı Belediyesi’nde yaşanan haciz şokları, CHP’li başkanların elini kolunu bağlamış durumda.

“Ne yapacağız?” diyen belediye başkanları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir taleple geldi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşün!”

Özel’in de, daha önce Cumhurbaşkanı ile bir araya gelerek bazı problemleri çözdüğünü bildiklerinden, tekrar bu yolun denenmesini istiyorlar.

Bu defa mesele, belediyelerin borçları ve yaklaşan toplu sözleşmelerle iyice çetrefilli hale gelen mali yükümlülükler. “Maaşları ödeyemez hale geliriz” diyen başkanlar, borçların kaynağından tahsil edilmesi uygulamasının durdurulmasını talep ediyor.

Ankara kulislerinde, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısında bu talebin Özel’e iletildiği konuşuluyor.

Belediye başkanları, bu görüşmenin gerçekleşmesi halinde Özel ile Erdoğan’ın seçim sonrası dördüncü kez bir araya gelmiş olacaklarına dikkat çekiyor.

Yani bu görüşme, sadece mali bir düzenleme değil, iki lider arasında yeni bir diyalog penceresi de açabilir.

Ancak asıl kritik nokta şu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’li belediyelerin bu taleplerine nasıl yaklaşacak.

CHP’li kurmaylar ise işi sağlama almak adına, genel başkan yardımcılarını devreye sokmuş durumda.

 Yalçın Karatepe’nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten, Gökhan Zeybek’in ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan randevu alacağı konuşuluyor.

Bu gelişmeler ışığında, CHP’li belediyelerin üzerindeki kara bulutların dağılması, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmenin sonucuna bağlı gibi görünüyor.

Ama bu görüşme gerçekleşecek mi, sonuç ne olacak, işte orası büyük bir soru işareti.

GÜNÜN  SÖZÜ

Konuşarak anlaşamayan, döğüşerek hiç anlaşamaz