Aslında ben yazmayı pek sevmem. İşim yazılanları düzeltmektir. Ancak Karne Medya Grubu bünyesinde yer alan ‘haberekspres.com.tr’de yazmam istenince, bunu görev bilip ilk yazımı kaleme aldım.

Yazıyı ekranda tasarlarken kentim İzmir’de de güzel gelişmeler yaşanıyordu. Örneğin toplu ulaşımı kullanan yüzbinlerce İzmirli için müjdeli haber, UKOME’den geldi. 90 dakika ücretsiz aktarma yeniden dönmüştü. Bu karar, ekonomik kriz içinde bunalan İzmirlileri kavurucu yaz sıcaklarında bir nebze de olsa serinletti.

İkinci sevindirici haber, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı tarafından duyuruldu. Şehrin kentsel dönüşüm ve afetlere dayanaklı kent sürecine önemli bir katkı koyacak projede İzmir pilot il seçildi. Projenin bütçesi ise 330 milyon euro. Kentim, kentlim için hayırlı olsun.

Üçüncü önemli gelişme ise İzmir’in artık bir televizyon kanalına kavuşacak olması. Bir zamanların efsanesi Ege TV, Karne Medya Grubu çatısı altında yeniden yayın hayatına başlıyor. Yolu açık, konuğu ve izleyeni bol olsun.

Çağdaş İzmir Derneği

Bütün bu olumlu, iyi ve güzel gelişmelere bir de iyilik yolunda, İzmir yolunda, çağdaş İzmir yolunda katkı koymayı hedefleyen ‘Çağdaş İzmir Derneği’ kuruldu. Amacı, toplum ve kamu yararına faaliyetler düzenlemek, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı yaşamak ve yaşatmak olan derneğin Başkanı Ahmet Özpelit, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Cumhuriyet değerleri ile Atatürk ilkelerine yürekten bağlı, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyebilen herkesin derneğe üye olabileceğini belirterek yapacakları çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:

‘Çağdaş İzmir Derneği çatısı altında hiçbir kişisel çıkar, menfaat göz edilmemekte, siyasi görüş ve düşünceye hizmet edilmemekte, kişilerin unvanı ve maddi durumuna göre değil, toplum ve kamu yararına iş ve işlemler yapılmaktadır.

İlk faaliyetimiz; 23 Nisan 2024 tarihinde Dokuz Eylül Hastanesi Onkoloji servisine yapıldı, tedavi gören 18 çocuğumuzun Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık, hediyelerimizi takdim ettik.

Anneler Günü’nde Narlıdere Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri annelerimizin Anneler Günü’nü kutladık, hediyelerimizi takdim ettik.

Narlıdere Zübeyde Hanım Huzurevi sakini babalarımız için de pasta yaptırarak Babalar Günü’nü hep birlikte kutladık.

Çocuk Esirgeme Kurumu’nda öğrenim gören 70 çocuğumuzun günü birlik Çeşme’ye denize götürülmesini, yemek ve diğer tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladık.

13 Eylül 2024 günü ise SMA hastası kızımız Çağla için 50 TL ücretli Balçova Belediye Başkanlığı ile birlikte konser etkinliği düzenleyeceğiz. Konser etkinliğimize yerel sanatçılarımız Burak Atasoy, Devrim Seyrek, İbrahim Kasımoğlu, Ömer Köroğlu, Tuğba Saymaz, Haluk Elvan ve Süha destek vermektedir. Hedefimiz Çağla için 50 bin bilet satmaktır.

Ayrıca ihtiyaç sahibi 100 çocuğumuzun, kıyafetlerini de sağlayarak ücretsiz sünnet düğünlerini yapmayı planlamaktayız

 Dernek yönetimi olarak bizler fikirler üreterek, yardım ve dayanışma projeleri hazırlamaktayız, derneğimiz içerisindeki iş insanları kaynak sağlamakta, dolayısıyla derneğimize para girişi ve çıkışı olmadan doğrudan ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılmaktadır.’

İyilik yolunda, İzmir yolunda, çağdaş İzmir yolunda çok güzel düşünceler ve eylemler bunlar. Yolun açık, dokundukların çok olsun Çağdaş İzmir Derneği.

Bir teşekkür; beni Çağdaş İzmir Derneği ile tanıştıran Buca Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Aslı Doğmaz’a.

Ve yazımı Sait Faik’in şu iki dizesi ile noktalamak istiyorum.

‘Dünyayı güzellik kurtaracak

Bir insanı sevmekle başlayacak her şey’

Sevgiyle kalın.