Yukarıdaki başlık Fatih Çekirge'nin köşe yazısından. Etkili bir başlık. Şöyle devam ediyor yazı: Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım kendisini ziyarete gelen başkanvekili Nihat Özdemir'e, "Aslında başkanlığı bırakmayı düşünüyorum, böylesi daha mı iyi? Bırakmam lazım ne dersiniz?" demiş. Camın diğer tarafından başkanvekili, "O ne demek başkan? Bu Fenerbahçe bırakmaz seni, biz bırakmayız, bu taraftar bırakmaz" demiş.
Arkasından gözyaşları...

Şöyle devam ediyor köşenin yazarı: "Adalet Bakanı dahil herkes soruyor. Tutukluluk süreleri cezaya dönüşmüş durumda neden?" Yorumda neden Adalet Bakanı da yer almış bilemiyorum. Bir yerleri etkilemek için mi? Eğer bu soruyu soruyorsa, isim listesinin bir hayli uzaması gerekmiyor mu? Tutukluluğu cezaya dönüşmüş 3-4 seneyi bulmuş onlarca insan var Silivri'de, diğer cezaevlerinde yüzlerce. Ayrıca herkes sorabilir neden diye, demokratik hakkıdır. Ama ilgili kurumun başındaki Adalet Bakanı soruyor. İnanması zor. Devlet tarafsızdır, vatandaşlarını eşit görür, eşit davranır.
Ve, devam ediyor yazı: "Gelişmiş ülkelerde kullanılan 'Elektronik pranga' yasası neden hala bekliyor?  Tamam, iddiaysa iddia, suçlamaysa suçlama. Adalet neyi gerektiriyorsa tamam. Suç varsa cezası da çekilsin. Daha mahkum olmadan bu eziyet niye?
Bu düşünceye eminim sizler de benim gibi katılıyorsunuz. Ama bir kişiye özel değil, uzun zamandır hakkında kesinleşmiş bir hüküm olmadan tutukluluk hali devam eden herkese.
Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç.Dr. Osman Can, "Başörtülü Cumhurbaşkanı, hakim, savcı olmalı mı? Bana göre olmalı", demiş ve çarpıcı tespitlerde bulunmuş. "Artık bu ayıp bir tartışma, toplum neyse, toplumun yansıması devlette olmalıdır. Ankara'daki siyaset buna cevap verebiliyor mu? Ankara'da siyaset sürekli tökezliyor" demiş. Artık burada tökezleyen nedir sorusunun cevabını siz sayın okuyucularıma bırakıyorum.
DTP'li Sırrı Sakık şikayetçi, "Devlet Öcalan'la barış sürecini görüşüyor, ama öte yandan askerler öldürmeye devam ediyor, son iki ayda 100'e yakın PKK'lı öldürülmüş. Devlet barış için görüşüyor, peki devletin öteki tarafı neden öldürüyor" demiş.  Pes vallahi!  Dünyadan bir örnek verebilir misiniz, hangi devlet, pusu kuran, bomba patlatan, katliam yapan bir terör örgütüne sessiz kalmış?
Anlaşılan, daha çok ağlayacağız bu gidişle.