Denizli Büyükşehir Belediyesi, Karikatürcüler Derneği iş birliğiyle Türk karikatürünün efsanevi ismi Asaf Koçak için özel bir karikatür sergisi düzenliyor. Usta ressam ve karikatürist Asaf Koçak’ın 31. ölüm yıldönümünde anılacağı program, 2 Temmuz 2024 Salı günü Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Tunuslular, Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkçe kurslarına yoğun ilgi gösteriyor Tunuslular, Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkçe kurslarına yoğun ilgi gösteriyor

Sergi detayları

Saat 10.00’da açılışı yapılacak karikatür sergisi, 18.00’e kadar ziyaretçilere açık olacak. Sergide, ulusal ve uluslararası karikatür sanatçılarının eserleri ile Asaf Koçak’ın 51 adet portre karikatürü yer alacak. Etkinlik, Koçak’ın sanatı ve mirasını anma amacı taşıyor.

Usta Karikatürist Asaf Koçak Denizli’de Anılacakk

Başkan Çavuşoğlu’ndan davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türk karikatürünün önemli isimlerinden biri olan Asaf Koçak’ı saygıyla andıklarını belirterek, tüm Denizlilileri bu anlamlı sergiye davet etti. Başkan Çavuşoğlu, "Asaf Koçak’ın eserleri ve sanatı, onun ne denli büyük bir sanatçı olduğunu bir kez daha gözler önüne serecek. Hemşehrilerimizi bu özel etkinliğe katılarak, Koçak’ın anısını yaşatmaya davet ediyorum" dedi.

Editör: Hatice Köylü