Korku filmleri, sinema tarihinde daima özel bir yere sahip olmuştur. İzleyicileri gerilim dolu anlara sürükleyen bu yapımlar, sinema endüstrisinde önemli bir yere sahiptir.

İşte son dönemde sinemaseverlerin dikkatini çeken ve derin etkiler bırakan korku filmleri

1.Dabbe 4: Cin Çarpması: Evlilik hazırlıkları yapmakta olan Kübra, kına gecesinde cinlerin saldırısına uğrar ve bedeni tanımlanmayan varlıklar tarafından ele geçirilir. Başına gelen bu esrarengiz olay yaşadığı köy Kıbledere için yeni bir şey değildir. 

2.Siccin 3: Sedat'ın oğlu Mehmet felç olur. Kader ise geçmişini hatırlayamaz. Orhan bu olay yüzünden Sedat'ı suçlar ve onunla bütün iletişimini keser. Sedat, duyduğu vicdan azabı ve yaşadığı tuhaf ürkütücü olaylar nedeniyle iyice dağılır.

"Ahmak" kelimesinin kökeni ve tarihçesi "Ahmak" kelimesinin kökeni ve tarihçesi

3.Musallat: birbirlerine kalplerini vermiş ve büyük bir aşkla bağlı olan Suat ve Nurcan'ın, yaşadıkları köyde sürdürdükleri mutlu yaşamın üzerine düşen kara gölgenin hikayesi aktarılmaktadır. Herkesin gıpta ile takip ettiği aşklarını artık evlilikle taçlandırma zamanları gelmiştir.

4. El-Cin: Bir kız çocuğu Şile'de bilinmeyen kişiler tarafından kaçırılır. Aynı bölgede yaşayan ve olayla hiçbir ilgisi olmayan beş üniversiteli, kaçırılan kızla ilgili doğaüstü olaylar yaşamaya başlar. Anlamlandıramadıkları bu ürkünç olaylar, kendi aralarında tartışmalarına sebep olur.

5.Şeytan-ı Racim: Cin'ler âleminin ürkütücü varlıklarını kendi emri altına alarak isteklerini gerçekleştirmeleri için kullanmak isteyen Salih ve hiçbir şeyin farkında olmayan ev arkadaşı Emrah kendini bir anda bu korkunç döngünün içinde bulurlar.

Bu filmler, sinema dünyasının korku türündeki en önemli ve etkileyici yapımları arasında yer alıyor. 

Editör: Sedef Didem Ezme