Skolyoz tedavisinde omurga hareketlerini kısıtlamayan rod üretildi Skolyoz tedavisinde omurga hareketlerini kısıtlamayan rod üretildi

Cambridge'deki Addenbrooke’s Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla Opal'ın sağ kulağına enjekte edilen gen kopyası sayesinde işitme sorunu giderildi.

Opal'ın başarıyla tedavi edilmesiyle ilgili olarak araştırma direktörü ve kulak cerrahı Profesör Manohar Bance, beklenenden daha olumlu sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Bu tedavinin, işitme sorunu yaşayan diğer hastalar için umut olduğunu vurgulayan Bance, Opal'ın dünya çapında bu tedaviyi gören ilk hasta olduğunu dile getirdi.

Opal'ın ebeveynleri, kızlarının ilk kez alkış sesini duyduğu anın heyecan verici olduğunu paylaştı. Opal'ın babası James Sandy, tedavi sürecinde Opal'ın tüm konuşma seslerini duyabilmesini hedeflediklerini ve gelecekte diğer çocuklara ve ailelere yardımcı olmayı umduklarını belirtti.

Araştırmacılar, işitsel nöropati tedavisinde kullanılan gen kopyası enjeksiyonunun gelecekte daha fazla işitme engelli çocuğa umut verebileceğini ifade ediyor. İspanya ve ABD'deki işitme engelli çocuklar da benzer bir tedaviye tabi tutulacak ve sonuçları 5 yıl boyunca takip edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi