Karahan, aylık enflasyon rakamlarının yakından izlendiğini ve enflasyon beklentileri tahmin aralığına yaklaşana kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini belirtti. Bu duruşun, enflasyon görünümünde kalıcı bir iyileşme sağlanana kadar sürdürüleceğini vurguladı.

"Finansal koşullarda sıkılaşma ve kredi büyümesi"

Mart ayında atılan politika adımlarıyla finansal koşulların sıkılaştığını ifade eden Karahan, parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkilerinin izlendiğini söyledi. Yıl sonu enflasyon beklentilerinin hala yüksek olduğunu, ancak uygulanan adımların toplam kredi büyümesini yavaşlattığını ve iç talepte dengelenmeye katkı sağlayacağını dile getirdi.

"Dezenflasyon sürecine geçiş"

Karahan, TL mevduatın payının artmasının ve döviz mevduatının payının azalmasının, finansal istikrarı ve parasal aktarımı güçlendirdiğini belirtti. Bu durumun, sağlıklı bir dezenflasyon sürecine girilmesine yardımcı olacağını ifade etti.

Emeklilere 'Kısmi' refah payı geliyor! Emeklilere 'Kısmi' refah payı geliyor!

"Para politikasının geleceği ve yüzde 5'lik enflasyon hedefi"

TCMB Başkanı, para politikasının enflasyonu tek haneli rakamlara indirme ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştırma amacıyla belirlendiğini açıkladı. Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma olması durumunda para politikasının daha da sıkılaştırılacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi