2017 yapımı "Maymunlar Cehennemi: Savaş"ın ardından gelen bu yeni film, Sezar'ın hükümdarlığı sonrası gelecek nesillerin yaşadığı dünyayı konu alıyor. Hikaye, Sezar'ın liderliğindeki maymun topluluğunun bir vahaya yerleştiği ve insanların vahşi bir yaşama sürüklendiği bir dönemde geçiyor. Bu süreçte, bazı maymun grupları Sezar'ı hiç duymamışken, diğerleri ise onun öğretilerini çarpıtarak kendi imparatorluklarını kurmaya çalışmaktadır.

Filmin odak noktasında, insan teknolojisinin artıklarını bulma arayışına giren bir maymun lider ve onunla birlikte özgürlüğü arayan genç bir insan kadın yer alıyor. Ancak bu yolculuk sırasında her ikisinin de kendi gizli ajandaları vardır.

Wes Ball'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, Peter Macon, Travis Jeffery, Lydia Peckham, Neil Sandilands, William H. Macy, Eka Darville, Sara Wiseman ve Dichen Lachman gibi isimler rol alıyor.

Anılarınız canlanacak! | Z kuşağını büyüten diziler Anılarınız canlanacak! | Z kuşağını büyüten diziler

"Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık", izleyicilere nefes kesen bir macera ve heyecan dolu bir bilim kurgu deneyimi sunmak için 10 Mayıs'ta sinemalarda olacak.

Editör: Sedef Didem Ezme