ÇEVRE

Manisa'daki "Osmancalı Fosil Ormanı" artık tabiat anıtı

Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Manisa'daki "Osmancalı Fosil Ormanı"nı tabiat anıtı olarak tescilledi.

Abone Ol

Manisa’da bulunan "Osmancalı Fosil Ormanı" içinde barındırdığı 16-21 milyon yıllık olduğu tahmin edilen fosil ağaçları, insan faaliyetleri ve doğa koşulları nedeniyle zarar görmesiyle gündeme gelmişti.

Orman, ilk şikâyetlerin üzerinden beş yıl geçtikten sonra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "tabiat anıtı" olarak tescillendi.

Valilikten yapılan açıklamada, yaklaşık 35 hektarlık ormanın, yürütülen çalışmalar sonucu Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tabiat anıtı olarak tescillendiği belirtildi.

Fosil ormanının, milyonlarca yıl öncesine dayanan ağaçların taşlaşmasıyla oluştuğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Orman, sahip olduğu jeolojik ve doğal özellikleriyle bilimsel, eğitimsel ve turistik açıdan büyük önem taşıyor. Türkiye'nin doğal mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına atılmış önemli bir adım. Aynı zamanda ziyaretçiler için doğal bir laboratuvar işlevi görecek olan bu alan hem araştırmacıların hem de doğaseverlerin ilgisini çekecektir. Bu eşsiz doğal güzelliğin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması için çalışmalar devam edecektir."