Uluslararası Endüstriyel Acil Durum Hizmetleri Yönetimi Örgütü (JOIFF) akreditasyonu için zorlu eğitimlerden başarıyla geçen itfaiye personeli sertifikalarını almaya başladı.

Öncü Adım: JOIFF Akreditasyonu


İzmir İtfaiyesi, Türkiye’ye örnek bir çalışma ve başarı sergileyerek endüstriyel yangınla mücadele alanında önemli bir adım daha attı. Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitimler, uluslararası standartlara uygun olarak JOIFF akreditasyonu almayı hedefliyor. Bu sayede, endüstriyel yangın eğitimlerinin verildiği bir merkeze dönüşecek.

Uygulamalı Eğitimler ve Sertifikalar


İlk etapta 19 kişilik bir ekip, 11 yangınla mücadele ve 5 endüstriyel kurtarma eğitim istasyonunda başarılı bir şekilde uygulamalı eğitimlerden geçti. Eğitimlerde, yangın türlerine karşı strateji, teknik, yangın teçhizatının kullanımı, ekipman tanıtımı, ekip oluşturma ve ekip koordinasyonu gibi konular işlendi. İzmir İtfaiyesi ekipleri, endüstriyel yangınla mücadele bilincini ve becerilerini ileri bir seviyeye taşıdı.

JOIFF Hakkında


Uluslararası Endüstriyel Acil Durum Hizmetleri Yönetimi Örgütü (JOIFF), 1990 yılında Birleşik Krallık’ta rafinerilerde yangın uzmanı kişiler tarafından kuruldu. JOIFF, endüstriyel yangın eğitimlerini vermeye yetkin, hem donanımı hem de eğitmen kaynağı olan eğitim merkezlerine akreditasyon veriyor.

''Lunaparkımıza dokunmayın'' ''Lunaparkımıza dokunmayın''

İleri Adımlar ve Beklentiler


Haziran ayında ikinci bir grup daha eğitim alacak ve sertifikalarını almaya hak kazanacak. Akreditasyon süreci devam ederken, JOIFF akreditasyonu alındığında Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi uluslararası sertifikalı yangın eğitimlerinin verildiği bir merkez haline gelecek.

Editör: Sedef Didem Ezme