DİSK Genel-İş 4 No’lu Şube üyeleri, Foça Nihat Dirim Demokrasi ve Barış Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme, Foçalı yurttaşlar ve Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu da destek verdi.

Basın açıklamasını DİSK Genel-İş 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin yaptı. Tekin, Foça Belediyesi Bağ-Kent Şirketi'nde çalışan işçilerin maaşlarını alamadıklarını ve sadece son üç ayda iki defa düzensiz ödemeler yapıldığını belirtti. Ayrıca kadrolu işçilere ait altı ikramiyenin hala ödenmediğini söyledi.

Tekin, belediye başkanının ödemelerle ilgili tüm çareleri denediğini ancak işçilerin beklentilerini karşılamada yetersiz kaldığını ifade etti. İşçilerin maaşlarının zamanında ödenmemesi durumunda üretimden gelen güçlerini kullanarak hizmet üretmeyeceklerini ve eylemlerini artırarak devam edeceklerini vurguladı.

Öğretmenlerin itirazı demir kapıyı açtırdı: 'Sağlıklı eğitim, güvenli okul' Öğretmenlerin itirazı demir kapıyı açtırdı: 'Sağlıklı eğitim, güvenli okul'

İşçiler, maaşlarının düzenli ve zamanında ödenmesi talebiyle bir araya gelerek haklarını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi. Bu tür zorlu koşullarda aldıkları her kuruşun hayati önem taşıdığını ve işlerine huzur içinde devam etmek istediklerini vurguladılar.

Kaynak: Haber Merkezi