Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (EİB) Başkanı Ali Fuat Gürle, sektörün sorunlarına çözüm üretmek için üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekti. Gürle, “Ar-Ge, inovasyon ve kalifiye işgücü yetiştirme alanlarında üniversitelerle yapılan iş birlikleri, sektörün daha sürdürülebilir ve rekabetçi bir yapıya kavuşmasını sağlıyor” dedi. EİB olarak uzun yıllardır düzenledikleri tasarım yarışmalarının bu iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri olduğunu belirtti.
Üniversite ve sektör arasında güçlü iletişim
EİB Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, üniversite ve sektör arasında daha güçlü bir iş birliği kültürü oluşturulması gerektiğini vurguladı. “İlk adım olarak, Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi Danışma Kurulu’na EİB’den iki temsilci atayacağız. Ardından sektörün ve üniversitenin ihtiyaçlarını belirleyerek ortak çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği Projesi gündemde
Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı A. Müjdat Kemer ise, üniversite-sanayi iş birliğinin sektörel rekabeti artıracağını söyledi. "Aegean Furniture adlı Ur-Ge projemizi üniversite müfredatıyla entegre ederek, sektörün ihtiyaçlarına göre dersleri güncellemeyi planlıyoruz. Katip Çelebi Üniversitesi ile birlikte bir Avrupa Birliği projesi hazırlığımız da var” dedi.
Sürdürülebilirlikte akademik destek
Kemer, ayrıca AB Yeşil Mutabakatı’na uyum sağlama sürecinde akademik desteğin önemine dikkat çekti. “Eko-Dizayn ve Dijital Ürün Pasaportu gibi yeni düzenlemelere adaptasyon sürecinde, akademi ile iş birliğimiz sektöre büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.