Ali Yerlikaya operasyonun detaylarını duyurdu

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini belirtti. Operasyonlar Bolu, Eskişehir, İstanbul, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Nevşehir, Sakarya, Gaziantep, Şanlıurfa, Düzce ve Manisa'da gerçekleştirildi.

Gözaltı Sayısı ve Dağılımı:

Yapılan operasyonlarda Bolu'da 5, Eskişehir'de 1, İstanbul'da 10, Kırıkkale'de 5, Kilis'te 5, Kocaeli'nde 4, Nevşehir'de 3, Sakarya'da 1, Gaziantep'te 1, Şanlıurfa'da 3, Düzce'de 1 ve Manisa'da 2 olmak üzere toplamda 41 DEAŞ terör örgütü mensubunun yakalandığı bildirildi.

El Konulan Malzemeler:

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalar, çok sayıda dijital materyal ve büyük miktarda döviz ile Türk lirasına el konuldu.

Bakan Yerlikaya'nın Tebriği:

Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polis ekiplerini tebrik ederek, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.

M7'nin ifadeleri davayı yeniden alevlendirdi M7'nin ifadeleri davayı yeniden alevlendirdi

DEAŞ'a Karşı Kararlı Mücadele Devam Ediyor

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarıyla birlikte Türkiye, terör örgütü DEAŞ'a karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu ve adli süreç devam ediyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK