Ayhan Bora Kaplan'ın, 'M7' olarak bilinen gizli tanığı Serdar Sertçelik'in çarpıcı ifadeleri, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. İddialara göre, suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı dava sürecinde, Sertçelik'in polis teşkilatını sarsan suçlamaları, davanın seyrini değiştirecek gibi duruyor.

Gizli Tanığın Firarı ve İddiaları

Sertçelik'in, suç örgütü lideri Kaplan'ın talimatıyla gerçekleştirilen cinayetler ve diğer suçlarla ilgili çarpıcı ifadeler verdiği ortaya çıktı. Ancak dikkatleri üzerine çeken en önemli nokta, ev hapsinde tutulmasına rağmen nasıl firar ettiği oldu. Elektronik kelepçe takılan Sertçelik, sık sık evden çıkarak dikkat çekici olaylara karıştı ve sonunda yurt dışına kaçtı.

Kütahya’da ruhsatsız silah operasyonu Kütahya’da ruhsatsız silah operasyonu

Sertçelik'in iddialarıyla birlikte, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele birimi de sarsıldı. Sertçelik, kendisine tehditle gizli tanık yapıldığını öne sürerken, Emniyet'in siyasileri kumpas kurmakla suçladığına dair iddiaları da gündeme getirdi. Ses kayıtlarını yayınlayarak iddialarını destekleyen Sertçelik, emniyet içindeki muhtemel bir yapılanmayı da işaret etti.

Hükümetin Sert Tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iddialar sonrası sert bir açıklama yaparak, hükümete karşı kurulmaya çalışılan tuzakları deşifre edeceklerini ve adaletin gereğini yapacaklarını vurguladı. Sosyal medya üzerinden oyun kuranların ve siyasileri hedef alan yapılanmaların karşısında olduklarını belirten Yerlikaya, konunun mülkiye müfettişleri tarafından detaylı bir şekilde incelendiğini ve kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Editör: Sedef Didem Ezme