Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde kalan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruyla büyük bir şok yaşadılar.

Ege Üniversitesi öğrencileri şaşkın! Öğrenciler arasında büyük bir şaşkınlık yaratan bu durumu merak ediyorsanız, size tüm detaylarıyla anlatacağım. Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde kalan öğrenciler, en az sizin kadar şaşkın. Hala duymayanlar için konuyu biraz daha derinlemesine ele alalım.

Dün öğlen saatlerinde Ege Üniversitesi internet sayfasında yapılan duyuruya göre, öğrenci köyünde kalan öğrenciler yurt ücretlerine yapılan %300'e yakın zamla karşı karşıya kaldılar. Önceki dönemde iki kişilik odalarda 1480 TL olan yurt ücreti 6000 TL'ye, üç kişilik odalarda ise 1250 TL olan ücret 5000 TL'ye çıkarıldı. Üstelik, bu zamla birlikte bir de depozito ücreti ödenecek.

### Şaşırtan Zam Oranı ve Acı Gerçek

Peki, bu durumun en içler acısı yanını da söyleyeyim mi? Yurtta kalmak isteyen öğrenciler, kayıt yenileme tarihine kadar hem yeni aidatı hem de depozitoyu ödemek zorundalar. Kayıt yenileme için son tarih ise 17 Temmuz saat 23.59. Yani sadece 7 gün içerisinde, öğrencilerin büyük bir meblağı bulması gerekiyor. Bu kadar parayı bu çocuklar 1 haftada nereden bulacaklar?

### Öğrenciler Sokakta mı Kalacak?

Buradan yetkililere tüm öğrenciler adına sormak istiyorum: Bu zam neden enflasyon oranında yapılmadı? Söze gelince öğrenci merkezli olan Ege Üniversitesi, nasıl öğrencilerini bu denli mağdur edecek bir karar alabilir? Bu çocuklar sokakta mı kalacaklar? Eğer birileri çıkıp özel yurtların fiyatlarından bahsedecek olursa, öğrenci köyünü özel yurtlarla kıyaslayacaksa, lütfen özel yurtların sunduğu imkanlarla da kıyas yapılsın.

### Ege Üniversitesi’ne Çağrı

Ege Üniversitesi'ne buradan sesleniyorum: Misyonunuzu hatırlayın. Siz öğrenci dostu bir üniversitesiniz. Yurtlarınızda kar amacı gütmeyen kurumlar olduğunuza göre, bu zam kararını lütfen tekrar değerlendirin. Zira görünen o ki, zammı geri çekmezseniz birçok genç sokakta kalacak.

Üniversitenin aldığı bu karar, öğrenciler ve aileleri için büyük bir yük oluşturuyor. Bu nedenle, yetkililerin bu durumu tekrar gözden geçirip, öğrencilerin mağduriyetini giderecek bir çözüm bulmaları gerekiyor. Öğrencilerin eğitimlerine odaklanabilmeleri için ekonomik olarak rahatlamaları şart. Ege Üniversitesi, bu konuda üzerine düşeni yapmalı ve öğrenci dostu kimliğini korumalı.