Bu yılın etkinliğinde öne çıkan bir yenilik ise, 350 başvuru arasından seçilen 50 öğrencinin Playground uygulamalarıyla Distinguished Winner unvanı kazanması oldu. Bu öğrenciler, Apple Park'ta üç günlük özel bir deneyime davet edildi.

50 Öğrenci, Apple Park'ta Bir Araya Geliyor

Distinguished Winner unvanı kazanan 50 öğrenci, Apple Park'ta gerçekleştirilecek olan özel etkinliğe katılacaklar. Bu etkinlikte, öğrencilere özel olarak hazırlanmış programlar sunulacak ve WWDC'de dünyanın dört bir yanından gelen benzer düşünen geliştiricilerle bir araya gelme fırsatı verilecek.

Apple'ın Dünya Geliştirici İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısının Açıklamaları

Apple'ın Dünya Geliştirici İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott, Swift Student Challenge etkinliği hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Bu yılın kazananları, gençlerin kod yazarak dünyaya izlerini bırakmak istediklerinde neler yapabileceklerini bir kez daha gösterdi. Ayrıca, her zamankinden daha fazla sayıda yetenekli öğrenci geliştiricileri Apple Park'ta ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Burada hem bizim ekiplerimizle hem de kendi aralarında kaynaşarak geleceği çok daha iyi yönde değiştirecek uygulamalar geliştirmeye devam edecekler."

Dünya Genelinden Kazananlar ve Uygulama Playground'ları

Bu yılın kazananları, 35'ten fazla ülkeden gelen genç geliştiricilerden oluşuyor. Uygulama Playground'larının çoğu, topluluklardaki insanlara yardım etmek veya kişisel deneyimlerden ilham alınarak geliştirilmiş. Distinguished Winner unvanı kazanan Elena Galluzzo, Dezmond Blair ve Jawaher Shaman gibi öğrenciler de ailelerinden ilham aldıklarını belirtiyorlar.

Genç Geliştiricilerin Hikayeleri

Elena Galluzzo, Dezmond Blair ve Jawaher Shaman gibi genç geliştiricilerin hikayeleri, ilham verici ve etkileyici. Galluzzo, Alzheimer hastası bir aile üyesinden ilham alarak Care Capsule adlı uygulamayı geliştirdi. Blair, ailesinin yaşadığı zorluklardan ilham alarak MTB XTREME adlı dağ bisikleti uygulamasını yarattı. Shaman ise kendi kekeme deneyiminden esinlenerek My Child adlı uygulamayı geliştirdi.

James Webb, sönmüş galaksiyi ortaya çıkardı James Webb, sönmüş galaksiyi ortaya çıkardı

Apple'ın Öğrencilere Verdiği Destek

Apple, WWDC öğrenci programı aracılığıyla genç geliştiricilere, yaratıcılara ve girişimcilere destek olmaktan gurur duyuyor. Son kırk yılda, binlerce öğrenci teknolojiyi herkese ulaştırmaya ve daha iyi bir gelecek için kullanmaya odaklanarak başarılı kariyerlere imza atmıştır.

Editör: Nurican ALBAYRAK