GTA 6'nın 2025'te çıkıp çıkmayacağı oyuncular arasında tartışılmaya devam ederken, Rockstar Games'in eski teknik direktörü Obbe Vermeij, olası bir erteleme hakkında konuştu. Vermeij, GTA 6'nın mevcut çıkış tarihinin ertelenme ihtimalinin ancak son anlarda ortaya çıkacağını söyledi.

Vermeij, GTA 4'ün benzer şekilde Ekim 2007'de çıkması planlanırken, sadece dört ay kala ertelendiğini hatırlattı. O dönemde kararın Haziran 2007'de alındığını ve oyunun 2008'e kaydırıldığını belirten Vermeij, GTA 6'nın çıkış tarihi hakkında benzer bir durum yaşanabileceğini dile getirdi.

Şirket uzun yıllar bu oyuna yatırım yapacak

GTA 6’nın 2025 sonbaharına yetişip yetişmeyeceğinin netleşmesi için 2025 Mayıs ayına kadar beklememiz gerektiğini ifade eden Vermeij, Rockstar’ın acele etmeyeceğini ve oyunu tamamen hazır hissetmedikleri sürece piyasaya sürmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, GTA 6'nın uzun yıllar boyunca satış yapacak bir oyun olduğunu ve bu nedenle stüdyonun zaman baskısı yaşamayacağını belirtti.

Rockstar Games, GTA 6'yı resmi olarak geçen Aralık ayında tanıttı ve ilk fragman, YouTube'da en çok izlenen video oyunu tanıtımı olarak rekor kırdı. Oyun, Florida'nın kurgusal bir versiyonu olan Leonida’sında geçecek ve oyuncular Lucia ile isimsiz bir karakteri kontrol edecek. Ancak oyunun kesin çıkış tarihi hala belirsizliğini koruyor.

Editör: Engin Keskin