Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, Eskişehir'den İstanbul'a giden bir firmaya ait bir yolcu otobüsünde motor bölümünden çıkan yangın, korku dolu anlar yaşattı. Olay, otobüsün motor kısmından yoğun dumanlar yükselmeye başladığında meydana geldi.
Olayın gelişimi
Seyir halindeyken durumu fark eden sürücü, otobüsü güvenli bir alana çekmek amacıyla şehir girişindeki bir akaryakıt istasyonuna yöneldi. Yangının akaryakıt istasyonuna sıçramasını önlemek için hızlı bir şekilde itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu sırada otobüste bulunan 13 yolcu, sürücünün talimatıyla hızla tahliye edildi.
İtfaiye müdahalesi
Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra soğutma çalışmaları da gerçekleştirerek, olası yeniden alevlenmeleri önledi.
Güvenlik önlemleri alındı
Bölgeye gelen jandarma ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemleri alarak yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlattı.