Olay, 29 Ekim'de Beşiktaş'ta gerçekleşti. Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Ulus Mahallesi'nde sivil şekilde devriye gezerken, plakasız motosiklette seyir halinde olan iki şüpheliyi durdurdu. Şüphelilerden Selçuk Ç.'nin üzerinde 1.1 gram taş kokain ve 0.4 gram toz kokain ele geçirildi. Bu sırada Feyza Civelek'in Selçuk Ç.'ye "Getirdin mi malzemeleri?" diye seslendiği duyuldu. Civelek'in de uyuşturucu siparişi verip vermediği araştırılmaya başlandı.

Ajda Pekkan’dan eğitime büyük destek! Ajda Pekkan’dan eğitime büyük destek!

Civelek ilk ifadesinde siparişi kabul etti

Civelek, ilk ifadesinde Selçuk Ç.'nin hesabına kokain getirmesi için mobil bankacılık yoluyla 6 bin lira para gönderdiğini ve gelecek kokain maddesini ismini bilmediği bir arkadaşına aldığını iddia etti. Dekontu da polislerle paylaştı. Ayrıca "Biraz da alkollüydüm" dedi.

Karakolda ifade değiştirdi

Civelek, karakolda ise ağız değiştirdi ve 'bilgi veren' sıfatıyla "Ben gece 03.30 sıralarında şahısla irtibata geçtim ve uyuşturucu siparişi verdim. Biraz da alkollüydüm. Bana göndermiş oldukları hesap numarasına 6 bin lira atmamı söylediler. Ben de gönderdim. Sonra ben sokağa çıktığımda motosikletli şahıslar vardı. Ben yanlarına gittiğimde, 'Uyuşturucu maddeyi verin' dedim. Sonra kendisinin polis olduğunu söyleyen sivil giyimli şahıs bana ne olduğunu sordu. Ben de uyuşturucu siparişi verdiğimi söyledim. Sonra beni alıp polis merkezine getirdiler. Ben ilk defa uyuşturucu madde kullanacaktım. Alkollü olduğum için getiren şahısları hatırlamıyorum. Yaşanan olaydan dolayı üzgünüm" şeklinde ifade verdi.

Torbacıya dava, Civelek'e takipsizlik

Selçuk Ç. "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Civelek hakkında ise sipariş ettiği uyuşturucu eline geçmemesi nedeniyle takipsizlik kararı verildi.

Civelek'in daha önce de polisle sorunu olmuştu

Civelek, 2018 yılında da Ortaköy'de alkol kontrolü için durdurulduğu sırada polisin elini ısırdığı için gözaltına alınmıştı. Civelek bu iddialarla ilgili 4 yıl önce 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. Mahkeme, Civelek'i, 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'görevini yaptırmamak için direnme' ve 'mala zarar verme' suçlarından 6 ay 7 gün hapis cezası ile 9 bin 80 lira para cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı.