52 ayrı noktaya gerçekleştirilen turda İZSİAD üyeleri bölgeyi yakından tanıma imkanı bulurken, bölgenin ihtiyacı olan desteğe de şahit oldular.

Tarihi Dokuyu Yeniden Canlandırmak Hedefi

Tur kapsamında Basmane Semt Merkezi'nde Konak Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu tarafından ağırlanan İZSİAD heyeti, bölgenin geleceği için Konak Belediyesi ile yapılabilecek iş birliklerini görüştü.

Basmane Metro'da bir vatandaş saldırıya uğradı! Basmane Metro'da bir vatandaş saldırıya uğradı!

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, kent belleğinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için bu tarz kültür turlarına devam edeceklerini söyledi. Basmane'nin İzmir'in ilk yerleşim alanlarından biri ve kente giriş noktası olduğunun altını çizen Cengiz, bölgenin tarihi dokusunun korunması ve ayağa kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu ise Basmane'deki kültür varlıklarının korunması için çalışacaklarını ve farklı yapıların farklı fonksiyonlarla buluşmasını hedeflediklerini ifade etti. Mutlu, restorasyon sürecinin hızlandırılması ve daha fazla yapının kullanıma alınması için çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekledi.

Basmane'ye Tekstil Müzesi Önerisi

Kent Gözlemcisi-Yazar Orhan Beşikçi, Basmane'nin tarihi misyonuna dikkat çekerek, bölgeye adını veren tekstil ürünlerinin sergileneceği bir müze kurulması fikrini dile getirdi. Beşikçi, bu konuda değerli iş insanları ve Başkan Mutlu'ya bir dosya hazırladıklarını da ifade etti.

İZSİAD ve Konak Belediyesi'nden İş Birliği Sözü

Hem İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz hem de Konak Belediye Başkanı Nilüfer Mutlu, Basmane-Tilkilik bölgesinin korunması ve geliştirilmesi için iş birliğine açık olduklarını ifade ettiler. İki kurumun önümüzdeki süreçte ortak projelerde bir araya gelmesi bekleniyor.