İklim Değişikliğiyle Mücadelede Orman Yangınlarının Rolü | Geleceğimizi Korumak İklim Değişikliğiyle Mücadelede Orman Yangınlarının Rolü | Geleceğimizi Korumak

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretime destek olmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Bakanlık tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği" ile üreticilere önemli avantajlar sağlanacak.

Tebliğe göre, temel bitkisel ve hayvansal üretim konularında faiz indirimli kredi imkanından yararlanacak olan üreticiler, 300 bin liraya kadar olan kredi tutarının yüzde 70'ini tarımsal girdiler için ayni olarak kullanabilecek. Bu girdiler arasında akaryakıt, veterinerlik hizmeti, yem, ilaç, aşı, gübre, tohum, fide gibi temel ihtiyaçlar yer alıyor. Kalan yüzde 30'luk kısmı ise nakit olarak kullanılabilecek.

Ayrıca, yeni kurulacak seralar, kapalı bitkisel üretim üniteleri, mantar üretim tesisleri ve meyve bahçeleri için bakanlık birimlerince onaylanmış uygunluk belgeleri ile kredi kullanımı yapılacak. Bu belgelerin alınması, üreticilere kredi kullanımında kolaylık sağlayacak ve yatırımların desteklenmesine olanak tanıyacak.

Hastalıktan ari işletmeler için de önemli bir avantaj sunulacak. Sağlık sertifikasına sahip ve bu sertifikayı alacak olan hayvancılık işletmeleri, yüzde 70 ila 100 arasında faiz/kar payı indirimi imkanından faydalanabilecekler. Bu destek, hastalıklardan korunma ve sağlıklı hayvancılık uygulamalarının teşvik edilmesine katkı sağlayacak

Kaynak: AA