Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğiyle organize edilen CEV Plaj Voleybolu Milletler Kupası 2024 Turnuvası, Ören Plajı'nda yapıldı. Paris Olimpiyatları ön elemesi niteliğindeki turnuvada, kadın ve erkek milli takımları kıyasıya mücadele etti.

Manisa’daki silahlı saldırı sonrası eğitimciler tek ses oldu Manisa’daki silahlı saldırı sonrası eğitimciler tek ses oldu

Olimpiyat için büyük mücadele

Turnuva, 17-19 Mayıs tarihleri arasında Burhaniye Ören Plajı'nda gerçekleştirildi. Kadınlarda Türkiye, Çekya, Finlandiya, Yunanistan, Danimarka ve Kuzey İrlanda; erkeklerde ise Türkiye, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve İskoçya milli takımları olimpiyat biletini almak için ter döktü. Kadınlarda finalde Çek Cumhuriyeti'ni mağlup eden Finlandiya, erkeklerde ise Polonya'yı yenen Portekiz şampiyon oldu. Her iki kategoride de ilk iki sırayı alan takımlar, Milletler Kupası Finali'ne gitmeye hak kazandı.

Balıkesir'in spor merkezi olma yolculuğu

Kazanan takımlara kupalarını takdim eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Balıkesir'imiz; sadece futbolun veya güreşin değil, tüm sporların merkezi. Bu tür uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak Balıkesir'i bir spor merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Balıkesir, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak. Herkesi spor yapmaya ve güzel Balıkesir'imizi gezip görmeye davet ediyorum," dedi.

Spor tutkunları Balıkesir'de buluştu

Turnuvanın final müsabakaları, sporcuların büyük mücadelesi ve coşkulu seyirci kitlesiyle unutulmaz anlara sahne oldu. Balıkesir, bu organizasyonla spor turizminin önemli merkezlerinden biri olma yolunda büyük bir adım attı.

Kaynak: DHA