Belediyenin iki önemli müdürlüğüne CHP ilçe başkanlarının yakınlarının atanmasına tepki gösteren Toprakçı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e çağrı yaparak, verdiği sözü yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Bornova Belediyesi'nde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne Buca CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın eşi Damla Kaya'nın, Bilgi İşlem Müdürlüğüne ise CHP İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın kızı Ecem Çapın'ın atanmasına sert tepki gösteren Toprakçı, bu atamaların etik olmadığını vurguladı.

Fransa'da tepkilerin gölgesinde yeni kabine açıklanacak Fransa'da tepkilerin gölgesinde yeni kabine açıklanacak

Toprakçı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in daha önce yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, belediyelerde eş-dost atamalarının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Bu atamaların Bornova'nın nasıl yönetileceğine dair şimdiden ipuçları verdiğini ifade eden Toprakçı, Özgür Özel'i, verdiği sözü yerine getirmesi için göreve davet etti.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eski'nin ise bu atamaların basına sızmasından sonra ilgili iki belediye çalışanını başka bir birime sürdüğü iddialarına da değinen Toprakçı, bu konuda kamuoyuna açıklama yapılmasını beklediklerini dile getirdi.

Son olarak, yeni kurulan müdürlüklerin de eş-dost atamaları için mi kurulduğunu sorgulayan Toprakçı, AK Parti Bornova İlçe Teşkilatı ve Meclis Grubu olarak konunun takipçisi olacaklarını ve Bornova halkını bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Editör: Sedef Didem Ezme