15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle tüm camilerde sabah namazı buluşması düzenlenerek, şehitler, gaziler ve milletimiz için dualar edildi.ANKARA (İGFA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasında Ankaralılarla bir araya geldi.

Programda sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, okunan tesbihatlar ve getirilen salavatların ardından cemaate hitap etti.

“BU TOPRAKLAR ŞEHİT KANLARIYLA YOĞRULMUŞ TOPRAKLARDIR”

Başkan Erbaş, milletin 8 yıl önce bugün devletini, vatanını, ezanını, bayrağını darbeden kurtarmak için canlarını feda ettiğini anımsatarak, “252 kardeşimiz şehit oldu. Allah şehitliklerini mübarek eylesin. Şair Mehmet Akif Ersoy diyor ya; ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda.’ Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuş topraklardır. Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Milli Mücadele’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’a ve 15 Temmuz’dan günümüze kadar o kadar çok şehitler verdik ki şehitsiz olmuyor. İşte en son örneği 15 Temmuz bir kurtuluş mücadelesidir.” dedi.

Narin Güran cinayeti | Şüpheliler hâkimliğe sevk edildi Narin Güran cinayeti | Şüpheliler hâkimliğe sevk edildi

Terörle mücadeleye dikkati çeken Başkan Erbaş, sınırların içinde ya da ötesinde milletini korumak için mücadele ederken şehit olan güvenlik güçleri için dua edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: igf