Diyarbakır’da sekiz yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada 22 şüpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Anne Yüksel Güran ve daha önce kolunda ısırık izi tespit edilen ağabey E. G. hakkında “kasten öldürme suçuna iştirakten” tutuklama talep edildi. Baba Arif Güran ise serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da 21 Ağustos günü Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve 8 Eylül günü dere kenarında cesedi bulunan Narin Güran’la ilgili açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

Narin Güran’ın dere kenarında bulunduğu 8 Eylül günü gözaltına alınan baba Arif Güran, anne Yüksel Güran, ağabey E.G. ve Narin’in amcaları Ö.F. G, B. G, F.G, K.G, M.G, H.İ. G. ile amca oğulları U.G, O.G’nin de aralarında olduğu 22 şüpheli yaklaşık 12 saat süren savcılık sorgularının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcılık, Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran ve ağabeyi E.G.'nin “kasten öldürmeye iştirak” suçundan, diğer yedi kişinin ise “suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek” suçundan tutuklanmasını istedi. Baba Arif Güran'la birlikte 10 şüpheli ise serbest bırakılırken, üç kişi de adli kontrol şartıyla salıverildi.

Anne Yüksel Güran suçlamarı reddetti

Anne Yüksel Güran'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Anne Yüksel Güran, savcının sorduğu “Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?” sorusuna, “Hayır böyle bir şey kesinlikle yok” yanıtını verdi.

Anne Yüksel Güran, savcının 15.15’ten sonra amcayı üç kez aramasını sorduğunda ise “Bir kez yanlışlıkla aradım. Başka da kendisini aramadım” dedi.

Narin'in son görüldüğü yol ile itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın evinin arasındaki mesafe görüntülendi

Arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin’in güvenlik kamerasına yansıyan son görüldüğü patika yol ile cesedini, amcası Salim Güran’dan aldığını iddia ederek Eğertutmaz deresine götürüp sakladığını itiraf eden tutuklu Nevzat Bahtiyar’ın evinin arasındaki mesafe görüntülendi.

DHA’nın aktardığına göre Nevzat Bahtiyar’ın evinin, Narin’in arkadaşlarından ayrılarak çıktığı patika yolun solunda ve yaklaşık 30 metre mesafede olduğu görüldü.

Mersin balıkçılarından bereketli sezon başlangıcı Mersin balıkçılarından bereketli sezon başlangıcı

TIKLAYIN: Narin Güran cinayetiyle ilgili yeni otopsi raporu ortaya çıktı

Editör: Sercan Engerek