Özdağ: "Hapishaneden nasıl çıktıklarını biliyorum ama bunu paylaşamıyorum" Özdağ: "Hapishaneden nasıl çıktıklarını biliyorum ama bunu paylaşamıyorum"

Google hakkındaki soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 25 Haziran 2024'te yapılacak. Rekabet Kurumu, Google’ın hâkim durumunu kötüye kullanıp kullanmadığını inceliyor.

Durumun kötüye kullanımı iddiası

Rekabet Kurumu, Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.'den oluşan ekonomik bütünlük (GOOGLE) hakkında genel arama hizmetleri pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanıp kullanmadığını belirlemek üzere bir soruşturma başlattı. Bu soruşturmanın sözlü savunma aşamasına gelindiği ve toplantının 25 Haziran 2024 tarihinde saat 10.30'da Rekabet Kurumu merkez binasında yapılacağı açıklandı.

Soruşturmanın kapsamı ve iddialar

Soruşturma, Google’ın arama motoru sonuç sayfasında sunduğu çeşitli özellikleri kullanarak içerik sağlayan internet sitelerinin trafik kaybetmesine neden olup olmadığını inceliyor. Özellikle, “videolar”, “kullanıcılar bunu da sordu”, “çeviri kutucuğu”, “spor kutucuğu” ve “hava durumu kutucuğu” gibi arama sonuçları ön plana çıkartılarak diğer internet sitelerinin daha alt sıralarda gösterilmesine sebep olunduğu iddiaları değerlendiriliyor.

Katılım ve başvuru bilgileri

Sözlü savunma toplantısına katılmak isteyen şikâyetçiler ve üçüncü kişiler, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeleriyle 14 Haziran 2024 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmalıdır. Toplantıyı dinleyici olarak takip etmek isteyenler ise çevrim içi olarak katılabileceklerdir. Çevrim içi katılım için Rekabet Kurumunun internet sitesindeki yönlendirmeler doğrultusunda katılım formunu toplantı saatinden en geç yarım saat öncesine kadar doldurmaları gerekmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi