Ventura'nın, Lizbon Havalimanı'nın inşasıyla ilgili tartışmada "Türkler dünyanın en çalışkan insanları olarak bilinmiyorlar" şeklindeki skandal sözleri, diğer milletvekillerinin sert tepkisine neden oldu.

Gülümseten kareler: Alışverişte erkeklerin bekleme çilesi! Gülümseten kareler: Alışverişte erkeklerin bekleme çilesi!

"İfade özgürlüğü" tartışması alevlendi

Sol partiler, Ventura'nın sözlerinin ırkçı olduğunu ve kınanması gerektiğini savunurken, meclis başkanı Aguiar-Branco, milletvekillerinin ifade özgürlüğüne sahip olduğunu belirterek bu talebi reddetti. Bu durum, parlamentoda "ifade özgürlüğü" tartışmasını alevlendirdi.

Irkçılık suçtur!

Livre Partisi'nden Isabel Mendes Lopes, parlamentoda yapılan ırkçı yorumların insanların hayatları üzerinde ciddi sonuçları olabileceğini vurgulayarak, "Irkçılık bir suçtur" dedi.

Chega Partisi yükselişte

Göçmen karşıtı ve popülist söylemleriyle bilinen Chega Partisi, son seçimlerde büyük bir başarı elde ederek ülkenin üçüncü büyük partisi haline geldi. Ancak parti lideri Ventura'nın ırkçı söylemleri, partiyi sık sık tartışmaların odağında bırakıyor.

Ventura'nın ırkçılık geçmişi

Ventura, 2020 yılında Romanlara yönelik ayrımcı ifadeleri nedeniyle para cezasına çarptırılmış ve siyahi bir milletvekili hakkındaki yorumları nedeniyle de kınanmıştı. Ayrıca, Black Lives Matter hareketinin zirve yaptığı dönemde Portekiz'de ırkçılığın bir sorun olmadığını iddia eden bir gösteri düzenlemişti.

Kaynak: Haber Merkezi