Gözler Merkez Bankası'na çevrildi: Faiz kararı bugün açıklanıyor Gözler Merkez Bankası'na çevrildi: Faiz kararı bugün açıklanıyor

Önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Davudoğlu, yapılan görev dağılımında usulsüzlük tespit ederek başlattıkları dava sonucunda 8. İdari Mahkeme'nin göreve iade kararı verdiğini duyurdu.

Davudoğlu, usulsüzlük iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, 22 Ağustos 2023 tarihinde yapılan görev dağılımında haksız bir şekilde yönetim kurulu görevlerinin değiştirildiğini ve bu değişikliğin yasa dışı olduğunu belirtti. Mahkemenin aldığı kararın, bu haksız uygulamayı iptal ettiğini ve eski yönetimin görevine iade edildiğini aktardı.

Özellikle Türkiye Cumhuriyeti'nin "Hukuk devleti" ilkesinin önemine vurgu yapan Davudoğlu, idarenin yaptığı eylem ve işlemlerin anayasa hükmüyle yargı denetimine açık olduğunu ifade etti. Bu çerçevede, usulsüzlük iddialarının yargıya taşındığını ve mahkemenin Türk milleti adına hukuk dışı kararı iptal ettiğini belirtti.

Davudoğlu'nun paylaştığı mesajda, direnen yöneticilerin görevi ihmal suçunu işledikleri ve mahkeme kararına karşı direnmelerinin hukukla bağdaşmadığı vurgulandı. Ayrıca, direnen yönetim kurulu üyelerinin, Meslekte Birlik Grubu ve Çağdaş Grup adı altında iki farklı siyasi gruba yakın olduğu belirtilerek, bu durumun siyasi bir boyut kazandığı ifade edildi.

Son olarak, Davudoğlu'nun açıklamasında, adalet için yürüyüşler düzenleyen bir siyasi partinin milletvekilinin adalete karşı olmasının çelişkili bir durum olduğu ve Türk milleti adına verilen yargı kararını yok sayan kişi ve kurumların meslek kamuoyu ve Türk milleti tarafından takdir edilmemesi gerektiği dile getirildi.

Editör: Sedef Didem Ezme