Son 2 yılda GSM tarifelerine %500 zam! Son 2 yılda GSM tarifelerine %500 zam!

ABD enflasyonunun beklentilerin altında kalmasıyla Fed'in eylülde faiz indireceği yönündeki beklentiler güçlenirken, dünya piyasaları pozitif bir haftaya başladı. Ancak Türkiye'de tüm gözler bu hafta açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.

ABD'de 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,41 seviyesinde seyrederken, altın ons fiyatı 2 bin 450 dolarla rekor tazeledi. Dolar endeksi ise hafif düşüşle 104,4 seviyesinde bulunuyor. Brent petrolün varil fiyatı 83,9 dolar, bakırın libresi ise 5,16 dolardan işlem görüyor.

Dow Jones endeksi ilk kez 40.000 puanı aştı

Dow Jones endeksi 40.000 puanı aşarak tarihi bir kapanış gerçekleştirirken, Avrupa borsaları ise negatif bir hafta geçirdi. Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek ay faiz indirmesi bekleniyor.

Asya piyasalarında pozitif seyir hakim olurken, Çin Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi. Japonya'da açıklanacak ekonomik veriler yakından takip ediliyor.

Borsa İstanbul tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi

Türkiye'de BIST 100 endeksi yüzde 3,14 artışla 10.643,58 puandan kapanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 50'de sabit kalacağını öngörüyor.

Kaynak: Haber Merkezi