İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk olarak yeni nesil bir belediyecilik anlayışı ile yola çıkacağını yaptığı önceki konuşmalarında sıkça dile getiren Cemil Tugay, “Belediyenin yönetim şemasını yeni nesil belediyecilik çerçevesinde düzenleyeceğiz. Kenti yönetirken, kararlar alırken, bizi yönlendiren sağlıklı verilere ihtiyacımız var. Bunu İzmir Planlama Ajansı ile yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ege TV’de iltica ve vize sorunları masaya yatırıldı Ege TV’de iltica ve vize sorunları masaya yatırıldı

Tugay sözünde durdu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından göreve geldiği gibi bahsettiği vaatlerini bir bir gerçekleştirmeye koyulan Tugay, belediyenin yönetim şemasında büyük değişiklikler yaptı. 

"Liyakat, liyakat, liyakat"

Öte yandan, belediye şirketlerindeki toplu iş sözleşmesinde bir işçi emekli olduğunda onun yerine çocuğunun işe alınmasını içeren maddeye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Başkan Cemil Tugay, "Benim dönemimden önceki dönemde yapılmış toplu iş sözleşmesine bir madde konulmuş. Emekli olursa yerine çocuğu alınacak gibi bir şey. Benim de yeni haberim oldu. Yeniden değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ama böyle bir şeyi çok uygun bulmuyorum. Biz çünkü liyakat üzerinden görevlendirme yapmayı daha doğru buluyoruz açıkçası. O nedenle orada liyakat önemlidir. İhtiyacımız olduğunda duyuruya çıkmak ve başvuran insanlar arasından adil bir değerlendirme yaparak insanları görevlendirmek en doğrusu" ifadelerini kullandı.

İBB üreticiyi destekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimi artırmak için kooperatif çatısı altında örgütlenen üreticiyi desteklemeye devam ediyor. Ödemiş’teki Çaylı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 100 ton patates alan Büyükşehir, 10 kiloluk patates paketlerini sdestek olunması gereken 10 bin aileye dağıtmaya başladı.

Su fiyatlarında indirim!

1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak 0-4 metreküp su fiyatlarında yüzde 25 oranında indirim yapılması önerisi oy çokluğuyla kabul edilirken Başkan Dr. Tugay, “Türkiye’nin en pahalı suyunu İzmir değil Manisa kullanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi de indirim yaptı. İndirimde Sayın Başkan ile birlikte yarışacağız galiba. Haziran’da değil Temmuz’da bir zam öngörülmüştü. Bu zammı önümüzdeki süreçte değerlendireceğiz. Çalışmalarımız var. Bahsettiğiniz zammı yapacağımız kesin değil, bir öngörü var ama o miktarda bir zam yapmayacağız. Belki de hiç zam yapmayacağız. Ben seçim boyunca hiç kimseye yüzde şu kadar indirim yapacağım demedim. ‘Kademeli olarak su fiyatını indireceğiz’ dedim. Yüzde 25 rakamını da telaffuz etmedim. Bütçeyi bozmadan işleyişi bozmadan amacımız İzmir’i Türkiye’de en düşük su fiyatına sahip il yapmak. Başlangıç için ilk yaptığım indirim bu olacak” dedi.