Eskinazi, mesajında 19 Mayıs'ı kutlarken, "Türkiye'nin ekonomik kalkınması, ihracatın artırılması ve dünya pazarlarında daha etkin hale gelmemizle mümkündür" dedi ve bu noktada ihracatçılara ve gençlere önemli görevler düştüğünü vurguladı.

DSO Başkanı Kasapoğlu | Ekonomik normalleşme sürecimizde önemli bir gelişme DSO Başkanı Kasapoğlu | Ekonomik normalleşme sürecimizde önemli bir gelişme

Genç İhracatçılar Konseyi ile geleceğe yatırım

EİB'nin 2018 yılında kurduğu EİB Genç İhracatçılar Konseyi'ni (EİBGİK) hatırlatan Eskinazi, "Bugün EİBGİK bünyesinde ikinci, üçüncü, dördüncü nesil 100'den fazla genç ihracatçı yetkinliklerini artırıyor. Bu gençler, önümüzdeki süreçte Türkiye ihracatına yön verecekler, Ege İhracatçı Birlikleri'ni bizden sonra yöneten kadrolar olacak" diye konuştu.

Sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı hedefler

Egeli ihracatçıların 2023 yılında 42,6 milyar dolar ihracata imza attığını hatırlatan Eskinazi, EİB'nin 2028 yılı için Türkiye'nin ortaya koyduğu 375 milyar dolar ihracat hedefine 65 milyar dolar katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Eskinazi, bu hedefe ulaşmak için sürdürülebilirlik, inovasyon, Ar-Ge, mesleki eğitim, cinsiyet eşitlikçi politikalar gibi konularda da çalışmalar yürüttüklerini ve 12 TURQUALITY Projesi, 11 UR-GE Projesi, 15 Fuara Milli Katılım Organizasyonu, sektörel ticaret heyeti, alım heyeti, AB Projeleri, Üniversite-Sanayi iş birlikleriyle dijitalleşme, e-ticaret, e-ihracat başlıklarına odaklanarak gençlerin dinamizmiyle ihracatın katma değer tarafını da artırmayı ve uluslararası rekabetçiliğini geliştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Atatürk'e saygı, gençlere güven

Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri saygıyla anan Eskinazi, "Umudumuz gençlerde. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi