İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU tarafından hayata geçirilecek su ve ulaşım altyapısına yönelik yatırımlar için Dünya Bankası’ndan sağlanacak 168 milyon euro tutarındaki kredi detayları ele alındı.

17.05.2024 30D7Bee4 Bb8D 4C3E Ae8C 93A3B4685A8C

Başkan Tugay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “İzmir, altyapısı güçlü ve afetlere dirençli bir kent olarak öne çıkacak. Bu alanda hazırladığımız projeleri uluslararası iş birlikleri ile hayata geçireceğiz” dedi. Dünya Bankası heyeti, Alanna Simpson liderliğinde İzmir’e gelerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üst yönetimi ile görüştü. Heyete Ankara İller Bankası Genel Müdürlüğü ve İzmir Bölge Müdürlüğü’nden üst düzey temsilciler eşlik etti.

Görüşmelerde, Dünya Bankası’ndan sağlanacak 168 milyon euro finansman ile İzmir’de yapılacak su ve ulaşım altyapı projeleri üzerinde duruldu. Başkan Tugay, İzmir’in afetlere dirençli bir kent haline gelmesi için tüm imkanların kullanılacağını ve Dünya Bankası ile iş birliğinin yeni projelerle süreceğini belirtti.

İki Büyük Proje İçin Finansman

Çeşme'de unutulmaz bir anma | 'Aziz Nesin Yaşıyor' Çeşme'de unutulmaz bir anma | 'Aziz Nesin Yaşıyor'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki farklı Dünya Bankası projesi için 5 yıl geri ödemesiz, 30 yıl vadeli toplam 168 milyon euro tutarında kredi almaya hak kazandı. Türkiye Deprem, Sel ve Orman Yangınları Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında İZSU tarafından gerçekleştirilecek 110 milyon euro tutarındaki yağmur suyu ve atık su ayrıştırma çalışmaları ile taşkınların önüne geçilecek. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 20 milyon euro değerindeki 10 dere üzeri karayolu köprüsü projesi de finanse edilecek.

İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi

Dahil olunan Türkiye İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi kapsamında ise Ege Mahallesi kavşağının yapımı için 38 milyon euroluk finansman sağlanacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları süren Ege Mahallesi’ndeki bu kavşak projesi ile trafikte geçen sürenin azaltılması ve motorlu taşıt kaynaklı karbon salımlarının en az düzeye indirilmesi hedefleniyor.

Başkan Tugay, “İzmir’in geleceğini şekillendirecek bu projelerle kentimizi daha güvenli, yaşanabilir ve çevre dostu bir hale getireceğiz” diyerek, projelerin İzmir’e sağlayacağı katkıları vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası ile iş birliğini sürdürerek, kentin altyapısını güçlendirme ve geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.

Editör: Simge Akbulut