İzmir'de kamp yaparak huzur bulabileceğiniz, çadırdan karavana çeşitli konaklama seçenekleri sunan kamp alanları popülerlik kazandı. İşte İzmir'de kamp yapabileceğiniz 10 özel adres.

Kamp 2

1. Çanak Koyu Kamp Alanı

Foça’da bulunan Çanak Koyu, ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz ve toplu taşıma ile ulaşılabilecek bir kamp alanıdır. Deniz manzaralı bir tatil arıyorsanız, burası güneş batarken sunduğu eşsiz manzarayla sizi büyüleyecek.

2. Sazlıca Plaj Kampı

Yeni Foça’da yer alan bu kamp alanı, denizle iç içe bir tatil sunuyor. Dalış kulübü, restoran ve çadır kiralama gibi imkanların bulunduğu Sazlıca Plajı'nda, gün boyu denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kamp 3

3. Ekmeksiz Kamp Alanı

Seferihisar'ın Sığacık bölgesinde yer alan Ekmeksiz Kamp Alanı, şehir merkezine 52 kilometre uzaklıkta. Denize sıfır bu alanda çadır kurup manzaranın tadını çıkarabilir, kır gazinosunda dinlenebilirsiniz.

4. Mona Camp

Sığacık'ta yer alan Mona Camp, zeytin ve mandalina ağaçları arasında kamp yapmak isteyenler için ideal. 10 dönümlük bu kamp alanında glamping çadırları ve sabit karavanlarla doğayla baş başa bir tatil yapabilirsiniz.

5. Karagöl Tabiat Parkı

Yamanlar Dağı'nda bulunan Karagöl, İzmir'e sadece 26 kilometre mesafede. Tantalos efsanesi ile ünlü bu doğa harikası krater gölü, çadır kurarak sessiz bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin ilk tercihi.

6. Tanay Tabiat Parkı

Çeşme’deki Tanay Tabiat Parkı, deniz ve doğa keyfini bir arada yaşamak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası. Plajlara yakınlığıyla dikkat çeken bu kamp alanında doğayla baş başa kalmanın tadını çıkarabilirsiniz.

7. Gümüldür Kamp Alanı

Menderes’te yer alan Gümüldür Kamp Alanı, İzmir’e 75 kilometre uzaklıkta. Denizin yanı başında kamp yapma fırsatı sunan bu alanda 300 çadır kapasiteli geniş bir alan sizi bekliyor.

8. Hipocamp

Menderes ilçesinin Gümüldür kasabasında yer alan Hipocamp, İzmir’in en büyük kamp alanlarından biri. Uluslararası mavi bayrak ödüllü plajı ve çevresindeki antik kentler, burayı eşsiz kılıyor.

İzmir Şehir Hastanesi: Nerede ve nasıl gidilir? İzmir Şehir Hastanesi: Nerede ve nasıl gidilir?

Kamp 4

9. Kalemlik Orman Kampı

Özdere beldesinde yer alan Kalemlik Orman Kampı, doğayla iç içe olmak isteyenler için cazip bir adres. Deniz ve çam ağaçlarının gölgesinde huzurlu bir tatil yapabilir, bungalov seçenekleriyle konforlu bir deneyim yaşayabilirsiniz.

10. Klaros (Denizpınarı) Kamp Alanı

Ahmetbeyli’de yer alan Klaros Kamp Alanı, deniz manzaralı mesire alanı ve kamp imkanıyla doğaseverlerin uğrak noktası. İzmir’e 70 kilometre uzaklıkta yer alan bu alan, tekne turlarının durak noktalarından biri.

Editör: Aykut Akyürek