GEZİ REHBERİ

İzmir Kadifekale Bizans Sarnıcı hakkında bilgiler, nerede, nasıl gidilir?

Kadifekale Bizans Sarnıcı, antik İzmir'in su ihtiyacını karşılayan dev bir elektrik harikasıdır.

Abone Ol

Kadifekale Bizans Sarnıcı'na nasıl ulaşılır?

Kadifekale, İzmir’in merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan tarihi bir kaleyle ünlüdür. Bizans dönemine ait olan sarnıç, kalenin güneyinde yer alır ve geçmişin izlerini taşır.

Nerede?

Kadifekale Bizans Sarnıcı, İzmir’in tarihi Kadifekale bölgesindedir. Konum olarak, İzmir’in merkezi noktalarından biri olan Konak’a oldukça yakındır.

Nasıl gidilir?

  • Toplu taşıma ile: İzmir şehir merkezinden Kadifekale’ye toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkündür. Konak Meydanı’ndan kalkan otobüsler veya minibüsler, Kadifekale’ye doğrudan ulaşım sağlar. Ayrıca, Konak’tan yürüyerek de Kadifekale’ye gitmek oldukça kolaydır; yokuş yukarı bir yolculuk yaparak kaleye ulaşabilirsiniz.

  • Özel araç ile: Kendi aracınızla geliyorsanız, Konak’tan başlayarak Kadifekale yönüne ilerleyebilirsiniz. Kadifekale’nin bulunduğu bölge dar yollar ve park yeri sınırlamaları nedeniyle trafik açısından biraz karmaşık olabilir. Çevredeki otoparklardan birine aracınızı bırakıp, yürüyerek sarnıca ulaşabilirsiniz.

Adres: Kadifekale, 35240 İzmir, Türkiye.

Kadifekale’nin tam olarak nerede olduğunu göstermek için İzmir şehir haritasında “Kadifekale” veya “Kadifekale Bizans Sarnıcı” olarak arama yapabilirsiniz. Bu nokta genellikle tarihî kalenin eteklerinde yer almaktadır ve çevresinde diğer tarihi yapıları da görebilirsiniz.