İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı (İzBB) Cemil Tugay ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir araya geldi. Görüşmede İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin ele alındığı belirtildi.  

Tugay görüşmeye ilişkin "Yaşanan durumla ilgili olarak yaptığımız karşılıklı durum değerlendirmesinde, bakanlık yetkilileri, bilim insanlarımız ve belediyemizin ortak yürüteceği bir süreçte kurumlar arası işbirliği ile çizilecek yol haritasını özenle takip etme konusunda bir fikir birliği ortaya çıktı" dedi.

Görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran Kurum ise İzmir'de önceki hafta gerçekleştirilen Bilim Kurulunun toplatısının sonuçlarını ele aldıklarını belirterek "Bakanlığımızın ve bilim insanlarımızın tespitlerini değerlendirdik. Yerel yönetimlerin bu konudaki sorumluluğunu hatırlattık. Bilim insanlarımız, İzmir Körfezi'nin temizlenmesi için yerel yönetimlerimizin uygulayacağı yol haritasını çıkarıyor. Bakanlık olarak yerel yönetimlerle istişare ederken, atılması gereken adımların da takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

AK Partili Atilla Kaya: "İzmir'in hayrına olan her şeye engel oldu" AK Partili Atilla Kaya: "İzmir'in hayrına olan her şeye engel oldu"

Kaynak: Haber Merkezi