Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 25 askere idam cezası! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 25 askere idam cezası!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter pilotunun ABD’li olduğuna dair iddialar, son zamanlarda gündemi meşgul ediyor.

Reisi'nin helikopter pilotu ABD'li mi? 

İbrahim Reisi’nin helikopter pilotunun ABD’li olduğuna dair iddialar, özellikle sosyal medyada yayılmaya başladı. Sosyal medya kullanıcıları helikopter pilotunun geçmişine mercek tutarak araştırılmasını istedi. İran medyası ise iddiaları destekleyen cinsten yayınlar yapmaya başladı.

"ABD'de yetişmiş bir Mossad ajanı"

İbrahim Reisi'nin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasında pilotun daha önce ABD'de eğitimler aldığını belirten bir sosyal medya kullanıcısı şu ifadeleri kullandı:

Kendisi bir Mossad ajanı. Küçük yaşlardan bu yana ABD'de eğitim aldı ve ABD'deki Mossad kaynaklarıyla asla bağlantısını kesmedi. Mossad'ın ajanları her yerde. Türkiye başta olmak üzere bütün Avrupa ülkelerinin hükümet, silahlı kuvvetler ve asayiş birimlerinden gizli istihbarat topluyorlar. Bunu yıllardır yaparak yeni güvenilir kişileri yetiştiriyor ve İsrail için kullanılıyorlar. Hepsinin olayı bu. ABD her ne kadar İsrail'i desteklese de CIA'in içine bile sızmış durumdalar. Onlar dünyanın en güçlü istihbarat servislerinden birisi konumunda ve bunu sonuna kadar hissettiriyor.

"İran fazla ileri gitti"

İran'ın İsrail'e karşı çok ileri gittiğini söyleyen kullanıcı, "Ülkelerin birbirine savaş açması kadar doğal bir durum yoktur. Ancak İsrail ve İran arasında görünmez bir ateşkes de mevcuttu ve ikisinin de uyması gerekiyordu. Buna uymadılar ve birbirlerini rahatsız ettiler. Sonucu kötü oldu." diye konuştu.

"İsrail'in tutumu değişmeyecek"

İsrail'in eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise, Reisi'nin ölümünün İran'ın bölgedeki politikalarında herhangi bir değişikliğe neden olmasını beklemediğini söyledi. Liberman, "Bizim için fark etmez. İsrail'in İran'a karşı tutumu değişmeyecek. İran'ın politikaları Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney tarafından belirlenir" ifadelerini kullandı. Liberman, "Ancak başkanın acımasız bir adam olduğuna şüphe yoktu. Gözyaşı dökmeyeceğiz" şeklinde konuştu.