Anksiyetenin beyindeki etkileri, kalıcı hasara yol açabiliyor. Uzmanlar, uzun süreli kaygının beyinde sinirsel hasarlar bırakabileceğini ve tedavi edilmezse geri dönüşü...
Bilim insanları, insan beyninin bilgiyi saniyede yalnızca 10 bit hızında işlediğini ortaya koydu. Peki bu yavaşlığın nedeni ne?
Prof. Dr. Ali Ertürk ve ekibi, Covid-19'un spike proteinlerinin beyinle ilgili gizli geçitlerde birikerek nörolojik hastalıklara yol açabileceğini ortaya koydu.
Zeka geliştiren oyunlar, beyin gelişimini ve öğrenmeyi teşvik edebilir mi? Beyin bilimi açısından oyunların etkilerini ve gerçek katkılarını keşfedin.
Yeni bir araştırma, insan vücudunun yalnızca beyninde değil, böbrek ve sinir dokusunda da anıları saklayabildiğini ortaya koydu.
Yapılan yeni bir araştırma, uçuk virüsünün Alzheimer hastalığının gelişiminde rol oynayabileceğini öne sürüyor. Colorado ve Bourgogne Üniversitelerinden bilim insanları, HSV-1'in...
Psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçların, beynin doğal işleyişini etkileyerek "beyni uyuşturduğu" iddiası, uzun süredir tartışma konusu.
ABD'de yapılan araştırmaya göre, kötü uyku alışkanlıkları beyin yaşını etkileyebilir. Sağlıksız uyku, beynin yaşlanma sürecini hızlandırıyor ve ciddi sağlık sorunlarına...
Bilim insanlarının yaptığı araştırma iki dil konuşmanın, bir beyin egzersizi olduğunu ve düşünme becerilerini artırdığını gösterdi.
Beyin gücünüzü artırmak ve hafızanızı geliştirmek için egzersiz yapmaktan yeni şeyler denemeye kadar birçok yöntem mevcut.
Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, EdU molekülüyle yaptıkları araştırmanın beyin kanserine karşı potansiyel bir tedavi sunabileceğini...
Müzelerde sergilenen orijinal sanat eserlerinin, tıpkıbasımlara göre beyin aktivitelerini 10 kat daha fazla uyardığı belirlendi.