Miss USA 2023 Noelia Voigt, akıl sağlığını korumak için bu kararı aldığını belirtirken, Miss Teen USA 2023 UmaSofia Srivastava ise kişisel değerlerinin organizasyonun yönüyle örtüşmediğini ifade etti. Voigt’un Instagram mesajındaki ilk 11 cümlenin baş harflerinden “susturuluyorum” ifadesinin çıkarılması, durum hakkında daha fazla spekülasyona neden oldu.

Kuzey Kore ile Güney arasında "Çöp balonu" krizi Kuzey Kore ile Güney arasında "Çöp balonu" krizi

Miss USA organizasyonunun sosyal medya direktörü Claudia Michelle’in de istifa etmesi ve “iş yerindeki toksik ortam ve zorbalığın her türlüsünü” onaylamadığını açıklaması, organizasyon içindeki sorunları daha da belirginleştirdi. Michelle, Voigt ve Srivastava’nın istedikleri paylaşımları yapamadıklarını ve Voigt’un akıl sağlığının kötüleştiğini gözlemlediğini belirtti.

Miss USA organizasyonu, 2022’deki yarışmanın hileli olduğu suçlamalarıyla karşı karşıya kalmış, ancak bu iddiaları reddetmişti. Organizasyonu 2022’de devralan Taylandlı medya devi JKN Global’in iflas başvurusunda bulunduğu ve eski Miss USA Cheslie Kryst’in 2022’de intihar ettiği bilgileri de organizasyonun üzerindeki gölgeyi artırdı.

Eski New York güzeli Thatiana Diaz, organizasyondaki psikolojik taciz ve baskının gün yüzüne çıkmasına şaşırmadığını ve bu durumun katılımcıların akıl sağlığını etkilediğini dile getirdi. Bu olaylar, güzellik yarışmalarının arkasındaki gerçekleri ve katılımcıların karşılaştığı zorlukları gözler önüne seriyor. Miss USA ve Miss Teen USA’nın istifaları, organizasyon içindeki sorunların daha fazla incelenmesine ve ele alınmasına yol açabilir.

Kaynak: Haber Merkezi