AFAD ve MTA verileriyle Türkiye'nin deprem riski en az 20 ili! AFAD ve MTA verileriyle Türkiye'nin deprem riski en az 20 ili!

Haberekspres Gazetesi’nden Burcu Yanar’ın özel haberine göre: Güzellik ve bakım sektörüne olan ilgi, her geçen gün daha fazla kişiyi cezbetmeye devam ediyor. Meslek edindirme kursları, bu alanda yetkinleşmek isteyen bireylere yalnızca mesleki beceriler kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda özgüven kazandırarak onların içlerindeki potansiyeli keşfetmelerine yardımcı oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Özel Konak Meslek Edindirme ve Mesleki Gelişim Kursu’ndan uzman isimler, sektöre dair tecrübelerini ve eğitim süreçlerini paylaştı. Güzellik uzmanlığı, kalıcı makyaj, protez tırnak ve kuaförlük gibi alanlarda verilen derslerle, katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgiler sunuluyor.

Güzellik sektörüne talep yoğun

Sektöre yoğun bir talep olduğunu dile getiren Özel Konak Meslek Edindirme ve Mesleki Gelişim Kursu kurucusu Sinem Akkaş, “Uzun yıllar bilgisayar mühendisliği yaptıktan sonra 14 yıl önce güzellik sektörüne girdim. Güzellik salonu işletmeciliğinden sonra artık usta öğretici olduğum için yoğun talep nedeniyle bu sektörde gerçekten iyi uzmanlar yetiştirmem gerektiğine karar verdim. Bu sektöre ilgim olduğu için sevdiğim işi yapmak istedim” açıklamasına yer verdi.

Son 5 yılda ilgi arttı

Sektörün neden yükselişte olduğunu da aktaran Akkaş, “Bu sektörün popüler olmasının birinci sebebi ekonomi. 4 yıllık üniversite mezunu olan ancak iş bulamayan binlerce genç var. Bizim verdiğimiz meslekler de meslek edindirme eğitimi. Adaylarımız mesleğe yönelik eğitim aldıkları için hak ettikleri saygıyı alabilecekleri alanlarda meslek edindikleri için kazançları da bol oluyor. Bu yüzden 5 yıldır güzellik sektörüne ilgi artmış durumda. Sadece kadınlar değil erkekler de bu sektöre ilgi duyuyor” ifadelerine yer verdi.

Annemin aynalı ruju…

Makyaja çok küçük yaşlarda ilgi duymaya başladığını söyleyen kurs müdürü Mükerrem Ünlüler, “Benim hikayem annemin aynalı bir rujuyla başladı. Onun aynasının ışıltısını çok beğeniyordum ve onun annemi mutlu ettiğine inanıyordum. Çünkü ne zaman o ruju sürse aynaya baktığında gülüyordu. Bir gün annesiyle babası kavga eden bir arkadaşım bize gelmişti bende annesi mutlu olsun diye ruju ona hediye etmiştim. Kendimce buna inanmıştım ve giderek makyajın kadınlara iyi geldiği inancım yükselmeye başladı. Oyuncak bebeklerime, kendime ve büyüdüğümde çevreme makyaj yapayım derken sonrasında kurslara katılmaya karar verdim. İşimi çok seviyorum” dedi.

Kadınların özgüveni artıyor

Eğitim süresinde en temelden başladıklarını aktaran Ünlüler, “Buradaki eğitimlerde her kadın çok değerli ve önemli olduğunu hissediyor. Hiçbir şey bilmeyen bir insan bile eğitimin ikinci gününde bu işi kavramaya başlıyor. Kendi içindeki gücü bulan ve bir şeyler başarabildiğini gören kadının özgüveni yükseliyor ve daha güzel işler yapmaya başlıyor” diye konuştu.

Diş ve protez tırnak ilişkisi

Kalıcı Makyaj ve Protez Tırnak Uzmanı Tomris Yakamoz Şengül Küçük, protez tırnağın tarihçesinden söz ederek, “Protez tırnağın geçmişi yıllar öncesine dayanıyor. 1960’lı yılarda Rusya’da bir diş hekiminin buluşuyla başlamış aslında. Bizim kullandığımız malzemeler diş hekimlerinin de kullandığı malzemeler. Türkiye’de ise zamanla İstanbul’dan başlayıp diğer illere doğru yayılmış. Ben de küçüklüğümden beri tırnak uzatmayı ve oje sürmeyi çok severdim. Zamanla bu işi kendime ve çevrime yapmaya başladım. Bir ara bir diş kliniğinde çalışıyordum ve bu aletleri kullanmayı biliyordum. İş yerinde küçültme olması sebebiyle işten ayrıldığım bir sırada protez tırnak işini neden ticarete dökmeyeyim diye düşündüm. Sonrasında bu işle ilgili detaylı eğitimler alarak belgelerimi tamamladım” ifadelerini kullandı.

5 günde detaylı eğitim

Eğitimin detaylarından bahseden Küçük, “Öncelikle teorik eğitimlerle başlıyoruz. Cilt hastalıklarını, el anatomisini, ayak anatomisini detaylarıyla anlatıyoruz. Bazı hastalıklar tırnaklardan belli olduğu için bu işin uzmanı olan kişinin detaylarıyla bilmesi gerekiyor. Eğitimin ikinci gününde ise makas tutma çalışmalarına başlıyoruz. Portakal üzerinde denemeler yaptırıyoruz. Bir iki saat içinde makas tutmaya bu şekilde alışarak öğrenciler birbirlerine yapmaya başlıyorlar. Üçüncü günde manikür üzerine protez tırnak nasıl yapılır bunu gösteriyoruz. İlk gün makas tutmakta zorlanıp ağlayanlar bile oluyor ama diğer gün alışmış oluyorlar. 5 günlük bir eğitimde nail art çalışmaları dahil hepsini öğretiyoruz ve belgelerini alıyorlar” sözlerine yer verdi.

Kuaförlüğün matematiğini öğretiyoruz

Usta Eğitici Şule Gökçe ise güzellik uzmanlığı, profesyonel kalıcı makyaj, kuaförlük eğitimleri hakkında bilgiler vererek, “Kuaförlük kursuna gelenler genellikle ilk başta saçı yakar mıyım diye korkuyor ama burada teknikleri öğretiyoruz. Bu sebeple kursa gelen bir kişi istese bile birinin saçını yakamaz. Boyaların kendi içinde bir frekansı vardır. Raftan alıp istediğimiz gibi karıştırmamalıyız. Kuaförlüğün matematiği dediğimiz kısmı çok eğlenceli bir şekilde öğretiyoruz. Saç algoritması oldukça geniş olduğu için zamanla pratik yaparak daha da geliştirilebiliyor. Güzellik uzmanlığında ise; cilt bakımı, masaj teknikleri ve bakım cihazlarını öğretiyoruz. Derinin katmanlarını anlatıyoruz. Sınıflarda en fazla üç kişi oluyor ve butik bir eğitim şeklinde birebir ilgilenerek öğretiyoruz. 3 hafta gibi kısa bir sürede öğrenerek kursiyerler belgelerini alabiliyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ