Google, I/O 2024 etkinliğinde yapay zeka alanında çığır açan yeniliklere imza attı. Gemini model ailesi daha da güçlendi, Project Astra ile günlük yaşamda yardımcı olacak yapay zeka asistanları tanıtıldı ve üretken medya araçları ile yaratıcılık yeni bir seviyeye taşındı.

Gemini 1.5 Flash ve 1.5 Pro ile hız ve performans artışı

Gemini 1.5 Pro, 2 milyon token'lık bağlam penceresi ve gelişmiş algoritmalarla kod oluşturma, mantık yürütme ve planlama gibi görevlerde daha da iyi hale geldi.

Gemini 1.5 Flash ise hız ve verimliliğe odaklanarak, yüksek hacimli ve yüksek frekanslı görevler için ideal bir çözüm sunuyor.

Her iki model de, "damıtma" yöntemi ile geliştirilen 1.5 Flash'ın temel becerilerinden yararlanıyor.

Gemini nano görselleri de işleyebiliyor

Artık sadece metin değil, görselleri de işleyebilen Gemini Nano, Pixel telefonlar ile Multimodality özelliğini kullanarak dünyayı insanların algıladığı gibi anlayabiliyor.

Bu sayede, hem metin hem de sesli komutlarla etkileşim kurarak daha doğal ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Türkiye'de dijitalleşen şehirlerin geleceği Türkiye'de dijitalleşen şehirlerin geleceği

Project Astra ile yapay zeka asistanları hayatımıza giriyor

Project Astra, günlük yaşamda bize yardımcı olacak evrensel yapay zeka aracıları geliştirmeyi hedefliyor.

Bu aracılar, proaktif, ulaşılabilir ve kişiselleştirilmiş asistanlar olarak hizmet verecek ve karmaşık dünyayı anlayıp hızlı bir şekilde tepki verebilecek.

Astra'nın bazı özellikleri bu yıl içinde Gemini uygulaması gibi Google ürünlerine entegre edilecek.

Veo ve Imagen 3 ile üretken medyada yeni çağ

Veo, 1 dakikayı aşabilen yüksek kaliteli 1080p videolar oluşturabilen, Google'ın bugüne kadarki en yetenekli video oluşturma modeli.

Doğal dili ve görsel anlambilimi anlayarak kullanıcının yaratıcı vizyonunu yansıtan videolar oluşturabiliyor.

Imagen 3 ise, inanılmaz derecede ayrıntılı ve fotogerçekçi görüntüler üretebilen en yüksek kaliteli metinden görüntüye modeli.

Doğal dili daha iyi anlayarak uzun komutlardan küçük ayrıntıları dahil edebiliyor ve bir görüntü içinde metin oluşturabiliyor.

Music AI Sandbox ile müzik yaratıcılığı artıyor

Müzisyenlerin sıfırdan yeni enstrümantal parçalar oluşturmasını, sesi dönüştürmesini ve yaratıcı çalışmalarını destekleyen bir araç seti olan Music AI Sandbox, yaratıcılık için yeni bir oyun alanı açıyor.

Kaynak: Haber Merkezi